Számolj le a kalciumlerakódással a ragyogó hajért!

2024. március 06.
A vízben található kalcium hosszú távon sajnos kikezdi a hajunk szépségét és egészségét. Megnéztük, miért is károsítja annyira a kalcium a haj szerkezetét, illetve, hogy miként is állíthatjuk helyre a hajkoronánk egykori fényét és szépségét.
kerastase-kalciumlerakodas-hajproblemak

A hajmosást sokan összekötjük a tiszta, szép haj érzetével, pedig negatív hatásai is lehetnek a hajszálaink egészségére. A víz, amellyel a hajunkat mossuk, ugyanis nagy mennyiségű kalciumot tartalmazhat, ez pedig hosszú távon látható és maradandó károsodást okozhat a hajunkon. A hajszálak felszínén túl a kalcium a hajszerkezet belső részeibe is lerakódhat, ezzel egy sor hervasztó „tünetet”, vagyis hajproblémát okoz, mint például a kemény, sprőd, száraz és fénytelen haj.

A kemény víz kapcsán elég, ha csak arra gondolunk, hogy a vízcseppek az üvegen, és a fényes felületeken szemmel könnyen láthatóan és fehér nyomokban száradnak meg. Éppen így kell elképzelnünk a a kalcium lerakódását a hajszálainkon is. Sajnos ebben az esetben azonban nem csak a felszínen ül meg, a kalcium ugyanis valóban behatolhat a keratinrétegbe, mindez pedig olyan kellemetlen következményekkel járhat, mint a hajunk rugalmasságának elvesztése, törékenységének fokozódása. Ilyenkor pedig egy idő után már csak azt vesszük észre, hogy az egykor fényes hajtincseink egyszer csak fakóvá, töredezetté válnak. Különösen igaz mindez, ha kémiai kezeléseken esett át a hajunk. Ebben az esetben, vagyis „rezisztens károsodás” esetében pedig igen fontos lépnünk, hiszen újra és újra visszatér a probléma, jelenlétével pedig le kell mondanunk a ragyogó, fényes, egészséges tincsekről.

Távolítsuk el a kalciumot, de hogy?

Sokan sokféleképpen küzdenek a kemény víz ellen, van, aki vízlágyító eszközt telepít a zuhanyfejhez, hogy csökkentse az ásványi anyagok mennyiségét a vízben. Sokan a keratinkezelésekre esküsznek, amely a haj hidratáltságában és erősítésében alkot nagyot, de a kíméletes samponok és balzsamok felsorakoztatása is nagyon fontos ilyenkor. Kihagyhatatlan a rendszeres mélyhidratálás, olajkezelések biztosítása a hajnak, és az extra táplálást nyújtó hajápolók bevetése. 

Ha szeretnénk eltávolítani a felhalmozódott, lerakódott kalciumot a hajunkból, akkor ma már szerencsére számos, kifejezetten erre a célra kifejlesztett hajápolási termék közül választhatunk. Az innovatív, célzottan a kemény vizes hajmosásokra szabott termékek olyan zseniális és hatékony összetevőkkel kelnek harcra a kalcium romboló ereje ellen, amelyek tényleg segítenek visszaállítani a hajunk egykori fényét és egészségét.

A Kérastase Première termékcsaládjában éppen egy ilyen, a kalciumlerakódás problémáját kezelő innovatív terméket, a Concentré Décalcifiant Ultra-Réparateurt állított csatasorba, amely zseniális, célzottan ható formulájával felébreszti a hajunk belső erejét, és akár 99%-ban helyreállítja az eredeti egészséges állapotát. A termékcsalád egy olyan tudományos felfedezés eredményeként született meg, amely kimutatta, hogy a vízben lévő kalcium felerősíti a hajkárosodás hatásait. Ennek mentén és eredményeként született meg ez a hatékony, nagy erőkkel dolgozó hajápolási vonal, amely először eltávolítja a felhalmozódott kalciumot a haj felszínéről, majd helyreállítja a haj szerkezetét a keratinkötések visszaállításával. Mindemellett mélyebben és intenzívebben is táplálja a hajat, mint valaha.


A tökéletes hajrutin kemény vízhez

A most bemutatkozott kettős hatású helyreállító Concentré Décalcifiant Ultra-Réparateur hajápoló hatékonyan segít megszüntetni a tartósan fennálló igénybevételt, és a citromsav, valamint a glicin erejével visszaállítja a haj eredeti egészségét. 

A termékcsaládban hajszálaink életerejének növelését mindemellett olyan tagokkal segíthetjük, mint a fényesebb hajat ígérő Bain Décalcifiant Réparateur hajfürdő, a kevesebb töredezettséget biztosító Masque Filler Réparateur, míg szöszösödés ellen a Serum Filler Fondamentalt, töredezettség ellen pedig a Huile Gloss Réparatrice hajolajat vethetjük be. És hogy pontosan hova is érdemes beillesztenünk a szépségrutinunkban az új kalciumeltávolító és hajmegújító terméket? Mindenképpen a hajfürdő előtt alkalmazzuk, mégpedig minden típusú sérült hajra. Vigyük fel a nedves tincsekre, majd masszírozzuk be. 5 perc után – öblítés nélkül – vihetjük is fel a hajunkra további rétegként a sampont, ettől a ponttól kezdve pedig követhetjük a szokásos rutinunkat.

A tökéletes hajápolási rutin

Fotó: Galambos Fanni

Az új Kérastase Première termékcsaládot főleg azoknak a vendégeknek ajánlom, akiknek sérült, töredező és fakó a haja, hiszen csodás fényt és tartást ad a tincseknek. Segít megállítani a haj töredezését és megerősíteni a haj belső szerkezetét. Samponozás előtt, nedves hajra, a fejbőrt kihagyva, vigyük fel az előkezelő koncentrátumot, majd 5 perc hatóidő után, öblítés nélkül, samponozzuk rétegezve a termékeket. Miután kétszer megmostuk a hajat, a hajtípusnak megfelelően, vékony szálú hajra a kondicionálót, vastag szálú hajra pedig a maszkot vigyük fel. A hővédelemről a szérum gondoskodik, a tükörfényes haj elérése érdekében pedig utolsó lépésként az olajat ajánlom száraz hajra felvinni” – Galambos Fanni, Kérastase Online Ambassador @galambosfanni_hairpro A-list Salon Budapest

A Kérastase új Première szalonszolgáltatását és a termékeket keresd a hozzád legközelebb eső Kérastase szalonban és a https://salon-expert.hu/kerastase/ weboldalon.

Promóció