Négyéjszakás hajápolási rutin teszi rendbe a hajunkat télen

2023. január 25.
Aki esetleg lemaradt volna róla, nem is olyan rég a skin cycling műfaja vette be a TikTok beautyszekcióját, hogy aztán ennek analógiájára megszülethessen a hair cycling metodikája, ami ragyogóan fényes, egészséges hajat ígér.
  • Újabb szépségtrend hódít a TikTokon, ami ezúttal a hajat veszi célba.
  • A hair cycling trendje egy négylépéses rutin, ami különböző hajápolási termékek váltogatását jelenti. 
  • Szakemberek szerint a technika jó, de csak akkor, ha okosan csináljuk. 

Mi az a hair cycling?

A szépségtrükk alapja egy négyéjszakás szépségápolási rutin, amikor is meghatározott sorrendben hordjuk fel a különböző termékeket a hajunkra. Az arcbőr esetén a skin cycling során első éjszaka kémiai hámlasztunk, második napon retinolt hordunk fel, a harmadik és negyedik napon pedig pihentetjük a bőrt és teljes gőzzel hidratálunk. A hajápolási trend ezek alapján született meg, ami különböző samponokból, kondcionálókból, hajpakolásokból és stylingtermékekből áll össze. A TikTokon Kelsey Griffin (@kelseygriffinn) „hajinfluenszer” mutatja be, hogyan néz ki a hair cycling a gyakorlatban, a haja láttán pedig komolyan megfordul az ember fejében, hogy kipróbálja a technikát.

hajápolás

Így állítsd össze a hajápolási rutinod!

„Ha valakinek finomabb a haja, netán göndörödik, jól teszi, ha behoz a rutinba egy plusz hajápolót. Például egy éjszakai detoxikáló sampont, majd a következő hajmosáskor a szokásos sampont és balzsamot használja – magyarázza Adam Reed mesterfodrász. – Gyakran javaslom, hogy alkalmanként használjunk olajat a haj kondicionálására, majd a következő mosásnál egy normál kondicionálót. Ha valakinek fejbőrproblémái vannak, a hair cycling jó ötlet lehet, mert ez azt jelenti, hogy míg az egyik hajmosásnál bevethet egy másik sampont, szérumot és bőrradírt, a következőnél már egy hidratáló rutint választhat” – magyarázza Reed.

Így lesz hatásos a hair cycling

Aki komolyan szeretne elmerülni a technikában, a termékek összeválogatása során mindig az adott évszak időjárásából induljon ki. A téli hónapokban a fejbőr hajlamos a kiszáradásra, éppen ezért érdemes lehet olyan terméket vagy kezelést beépíteni, amely nedvességet ad és puhán tartja a bőrt. A szokásos balzsamot is lecserélhetjük egy intenzívebb hajmaszkra, ha pedig a hajvégek töredezettek, netán fénytelenek, samponozás előtt is ápoljuk, például hordjunk fel tápláló olajat. A rutinba érdemes felvenni egy detoxikáló sampont vagy egy almaecet-alapú terméket, hogy ellensúlyozzuk a különböző termékek felhalmozódását.

A hair cycling egy teljesen személyre szabott rutin, amit rengeteg kísérletezés előz meg: ahogy a bőrápolási rutinnál, úgy a hajnál sincs egy bevált tuti recept, azt mindenkinek magának kell megtalálnia.

Forrás: Stylist Fotó: Getty Images