Minimum 10 évet fiatalít rajtunk 2024 kedvenc hajszíne

2024. január 02.
Nem csoda, ha nem tudunk ellenállni majd ennek a ragyogó árnyalatnak. Különösen világos tónusú bőrhöz áll majd jól 2024 kedvenc hajszíne, ami ráadásul minimum tíz évet fiatalít bárkin.
Rézvörös hajfestés
  • Végre egy olyan hajszín uralja majd a trendeket 2024-ben, ami egyszerre elegáns és vad.
  • A közösségi oldalakat már meghódította a rézvörös, ami egyértelműen 2024 kedvenc hajszíne lesz.
  • A rézvörös hajfestésben az a csodálatos, hogy legalább 10 évet fiatalít viselőjén, ráadásul világos bőrhöz is remekül mutat.

Már hetek óta egyre több helyen láthatjuk a közösségi oldalakon nem csak a sztárfodrászok, de a szépségipari megmondóembereknél is a rézvörös hajfestést. Úgy tűnik, 2024-ben ez a hajszín lesz mindenki kedvence. 

A rézvörös haj nem feltétlenül a legnépszerűbb hajfestés, ám ha számításba vesszük, hogy roppant sokat fiatalít az ember arcán, és különösen világos, kifejezetten sápadt bőrrel mutat jól, érdemes megbarátkoznunk vele.

Miért jó a rézvörös hajfestés?

A rézvörös hajfestés lesz 2024 kedvence

A rézvörös hajfestés lesz 2024 kedvence

Andressa Santana sztárfodrász elemezte ki, mit is jelent a rézvörös hajfestés és miért érdemes belevágnunk 2024-ben. „Ez egy tartós hajfestés. Ahogy a neve is mutatja, gyönyörű rezes highlightokkal emeli ki akár a saját hajszínt is – mondta Santana. – A vörös színt sokkal aprólékosabban és precízebben visszük fel a rézvörös esetében. Így lesz a végeredmény egy meleg és extravagáns piros alapon egy világosabb rézvörös balayage. Ez lágyítja a hajfestés tónusát.”

Attól függően, milyen az eredeti vagy alaphajszínünk, a hajfestésben a szőkés rézvöröstől a sötét barnás rézvörösig is elmehetünk.

Kinek áll legjobban a rézvörös hajfestés?

A szőkés rézvörös hajfestés különösen kék szemhez áll jól, míg sötétebb bőrtónushoz a barnásabb rézvörös hajfestést válasszuk

A szőkés rézvörös hajfestés különösen kék szemhez áll jól, míg sötétebb bőrtónushoz a barnásabb rézvörös hajfestést válasszuk

A sztárfodrász azt is elmondta, ki az, akinek a legjobban áll a rézvörös hajfestés.

  • ideális világos, sápadt bőrszínhez
  • a sárgás alaptónusú bőrrel inkább sötétebb rezes hajfestést válasszunk, ne a szőkés rézvöröset
  • a mézbarna szemeket remekül kiemeli a rézvörös hajfestés
  • a zöld és kék szemekkel a rézvörös hajfestés ideális komplementer szín

Mi a hátránya a rézvörös hajfestésnek?

Az egyetlen, amit mindenképp számításba kell vennünk, ha úgy döntünk, kipróbáljuk a rézvörös hajfestést: gyakran kell igazíttatnunk. Ha nem tudatos az otthoni hajápolásunk és nem is szeretünk annyira fodrászhoz járni, nem feltétlenül jó választás a rézvörös hajfestés. 

„A vöröses-narancsos pigmentek, amikkel a rézvörös hajfestés készül, gyorsabban kopnak és veszítenek az intenzitásukból. Ez a folyamat még erősebb, ha előtte kiszőkíttettük a hajunkat, mivel ilyenkor az agresszív folyamat eredményeképpen a fejbőr és a hajszálak szerkezete is sérült” – mondta a fodrász. 

Az otthoni hajápolásra még jobban oda kell figyelnünk, ha a rézvörös hajfestés szőkésebb változata mellett döntöttünk. Ez gyönyörű hajszín ugyan, de speciális hajápoló termékekkel tartható csak karban.

Forrás: Marie Claire Spain, fotó: Unsplash, Getty Images