Erre a termékre esküsznek a sztárfodrászok

2023. január 17.
Bár legtöbbünknek megvan a saját bejáratott hajápolási rutinja, a mesterfodrászok szerint egy bizonyos terméknek mégis érdemes esélyt adni.
  • Az egyik leghatékonyabb hajápolási termék a hajvaj, amit a legnagyobb mesterfodrászok is előszeretettel ajánlanak.
  • A hajvaj nemcsak a hajat, de a fejbőrt is ápolja, sőt hajformázáshoz is bevethető.
  • Rossz hír, hogy a hajvaj nem minden hajtípusnál működik.

A szakemberek arra biztatnak mindenkit, hogy különösen a hideg hónapokban próbálják ki a hajvajazás műfaját! A termék alapját általában a krémes shea-, mangó-, kakaó-, illetve valamely természetes olaj, például ricinus-, jojoba- vagy kókuszolaj keveréke adja. A gazdag egyveleg egyszerre biztosít tápláló és erős védelmet a hajszálaknak. Mivel bezárja a nedvességet, a hajápolási rutin utolsó mozzanataként szokás bevetni.

Ezek a hajvaj használatának előnyei

„A hajvaj segíthet a fürtök formázásában és hidratálásában, ami a száraz, téli hónapokban különösen fontos” – mondja Sharie Wilson mesterfodrász, a haj egészségét ígérő DreamGirls Hair alapítója. A formula kimondottan jó választás göndör haj esetén, illetve akkor, ha fonatokban gondolkodunk, a hajvaj ugyanis kisimít és megzaboláz.

„A hajvajak olyan jótékony és hidratáló összetevőket tartalmaznak, melyek mélyen táplálják és hidratálják a hajat, ezáltal pedig látványosan és érezhetően enyhül a szárazság, a göndörödés, a töredezés” – mondja Janet Jackson fodrásza, Larry Sims. A mesterfodrász szerint a hajvaj akár egy egész héten át védi a tincseket. A hajvaj egy további előnye, hogy segít megőrizni a fejbőr egészségét, az ugyanis csökkenti az irritációt, a gyulladást és a korpásodást.

Minden hajtípusra ajánlott a hajvaj?

A mesterfodrászok szerint a hajvaj azoknál működik a legjobban, akik száraz, göndör, durva, törékeny vagy sűrű hajkoronával rendelkeznek. Velük ellentétben finom szálú haj, zsíros fejbőr esetén nem jó ötlet, a vaj ugyanis elnehezíti a szálakat, a fejbőrön felhalmozódva pedig fokozza a zsírosságot.

Milyen gyakran használjunk hajvajat?

Göndör haj esetén akár napi szinten is működik, de ezt leszámítva csak akkor használjuk, ha a hajunk sérült, száraz, kezelhetetlen, vagy ha a haj formázásához akarjuk megzabolázni a tincseket. Használatát nem szabad túlzásba vinni, a vaj ugyanis felhalmozódhat, ettől pedig a frizura elnehezedik. A terméket a hajápolási rutin utolsó lépéseként, nedves hajra kell felhordani, használhatjuk csak a hajvégeken. Ha szükséges, a haj teljesen hosszán is használhatjuk. Sokan vannak azonban azok, akik a hajvajat pakolásként használják.

Forrás: Purewow Fotó: Getty Images