Kinek és mikortól ajánlott a hialuronsavas kezelés?

2024. augusztus 07.
A hialuronsavas töltőanyagos kezelés egyre népszerűbb módja az arcfiatalításra vágyóknak, ám sokszor adódik a kérdés, hány éves kortól ideális elkezdeni? Megnéztük, hogy körülbelül hány éves kortól és milyen problémákra ajánlják a hialuronsavas kezeléseket.
hialuronsavas-kezeles

A kortalanságért folytatott küzdelemben igen fontos szerepe van a megelőzésnek, és egy jól felépített, személyre szabott szépségrutinnak is. Ugyanígy sokat számítanak természetesen a szépségápolási rituáléinkban bevetett termékek, ahol is az utóbbi években előtérbe kerültek a tiszta arcápolási kozmetikumok. A beauty termékek között niche szegmensnek számító tudatos és clean arcápolók azonban csak egy bizonyos határig tudnak segíteni. Amennyiben úgy gondoljuk, hogy látványosabb hatásra van szükségünk, akár az egész arc esetében, akár egy bizonyos problémás területen, érdemes feltérképeznünk a fillerek és a hialuronsavas töltőanyagok világát.

Mikor kezdjük?

Miközben a dermális töltőanyagok népszerűsége továbbra is szárnyal, sőt rekordokat dönt az utóbbi években, sokszor nagy kérdés, hogy pontosan mikortól és milyen esetben érdemes alkalmazni őket. Az, hogy kinek, hány éves korban is jelenthet segítséget egy filleres beavatkozás, az az egyéni bőrproblémák, genetikai adottságok és életmód függvénye is.

A fillerek többféle különböző bőrproblémára nyújtanak megoldást, és általában 18 éves kortól ajánlottak, ami persze nem jelenti azt, hogy ekkor el is kellene kezdenünk a bevetésüket. Az, hogy pontosan hány évesen és milyen típusú kezelést is vállalunk be, teljes mértékben személy- és bőrállapotfüggő. Ahogy öregszünk, úgy bőrünk számos változáson megy keresztül, csökken a kollagén- és elasztintermelés, egyre láthatóbbak a napkárosodás jelei az arcunkon, megjelennek a ráncok, kisebbek vagy akár mélyebbek, és az arcunk veszít a volumenéből.

A fillerek töltőanyagok, melyek vágás, műtét nélkül kínálnak megoldást. Megelőző és fiatalító módszerként már a húszas éveink végén és a harmincas éveink elején is alkalmazhatjuk. A harmincas éveink közepén és azon túl ezek a töltőanyagok már inkább kezelni segítenek az öregedés észrevehető jeleit, valamint visszaállítani az elvesztett volument.

Problémák, amelyekre ajánlottak

hialuronsavas-kezeles

Az idő múlásával kialakuló, állandósult ráncok (például a nasolabialis ráncok) ugyancsak eredményesen kezelhetők ezekkel a töltőanyagokkal. Az arc, az orcák volumenizálása, kontúrozása és a ráncok eltüntetése mellett a hialuronsav mint komponens jól teljesít a skinbooster kezelések során is.

Ebben az esetben azonban hígabb formában a bőr középső rétegében fejti ki hatását, normalizálja a vízegyensúlyt és ragyogóvá, simává teszi a bőrt. Sikeresen alkalmazzák az arcon, a nyakon, a dekoltázson, sőt, még a kézfejeken is. Itt a cél már inkább a bőr mélyhidratálása és a finom ráncok simítása, nem pedig a volumenpótlás.

A hialuronsavas fillerek és a skinbooster kezelések első alkalmazása szintén a személyes bőrállapotunktól függ, és egyaránt hasznosak lehetnek a bőrfiatalításban. Bár eltérő módon alkalmazzák őket, gyakran kombináltan vetik be őket a legjobb eredmények elérése érdekében.

Ha hiarulonsavas bőrfeltöltés mellett teszed le a voksodat, nagyon fontos, hogy a kezelésekben jártas és megfelelő végzettséggel rendelkező szakembert, illetve megbízható szolgáltatót válassz. A nem kellő körültekintéssel elvégzett esztétikai beavatkozások ugyanis a félresikerült optikai eredményen túl komoly egészségkárosodást is okozhatnak.

Szponzorált tartalom. A cikk megjelenését a Juvederm® támogatta.