A cukor valóban ráncokat okoz?

2024. szeptember 05.
Reméljük, az már senkinek nem kérdés, hogy a túlzott cukorfogyasztás nem egészséges és a súlyunkra sincs kedvező hatással. Sokakat azonban az a tény, hogy a cukor sajnos felgyorsítja a ráncosodást is, meglephet.

Jó, ha tisztában vagyunk vele, hogy a felesleges cukor a bőrünk szerkezetét is befolyásolhatja. A cukortöbblet ugyanis a szervezetünkben beindít egy glikációs folyamatot, amely károsítja a bőr kollagén- és elasztinrostjait, azaz a ráncok kialakulásához vezet. A bőr ennek köszönhetően elveszíti a rugalmasságát és feszességét, petyhüdtté és fáradttá válik. A legjobb megoldás, hogy kerüljük, amennyire csak tudjuk a cukorbevitelt és a cukrot tartalmazó élelmiszereket.  

Mi az a glikáció?

Egy természetes, ám visszafordíthatatlan folyamat, amelyet a szervezetünkben lévő felesleges cukor okoz. A cukrok, különösen a glükóz, a bőr fehérjéihez, például kollagén- és elasztinrostokhoz kötődnek. Ez összetettebb vegyületeket – fejlett glikációs végtermékeket (AGE) – hoz létre, amelyek befolyásolhatják a bőr szerkezetét. Károsítják a kollagén- és elasztinrostok hálózatát, könnyen töredezővé válnak. Ez a bőr felgyorsult öregedéséhez – a bőr feszességének és rugalmasságának elvesztéséhez, valamint a ráncok megjelenéséhez vezet.

A bőrápolás terén is tehetünk a ráncok ellen. A NIVEA forradalmi újítása éppen a cukor okozta ráncok ellen veszi fel a harcot. A NIVEA Q10 Anti-Wrinkle Expert Kettős Hatású Szérum két igazán hatékony bőröregedés elleni összetevőt tartalmaz. A szérumban található GLYCOSTOP® blokkolja ezt a bizonyos glikációs folyamatot, így pontosan a cukor okozta ráncok megjelenését gátolja, és segít megelőzni a bőr rugalmasságának elvesztését.  A szérumban található, legmagasabb koncentrációjú Q10 koenzim pedig hatékony antioxidánsként energiával látja el a bőrsejteket, fokozza a kollagéntermelést, így már 2 hét alatt jelentősen csökkentheti a legmélyebb ráncokat is.

Az új összetevő

A ránctalanítás terén jól ismerünk már egyes összetevőket, mint a Q10 koenzim, a retinol vagy a hialuronsav. A GLYCOSTOP® a NIVEA újdonsága, amely egy 10 éves kutatás eredménye. A GLYCOSTOP® sejtszinten működik, egyfajta pajzsként akadályozza meg, hogy a bőrben lévő felesleges cukor a kollagén- és elasztinrostokhoz kötődjön, és károsítsa azokat. Így semlegesíti a cukormolekulák hatását és blokkolja a glikációs folyamat 68%-át. Ha valóban rendszeresen használjuk, az arcbőrünk feszesebb, rugalmasabb és fiatalosabb lesz.

Hogyan használjuk?

  1. Első lépésként a meglévő ráncok csökkentése és az újak megjelenésének megelőzése érdekében használjuk az új NIVEA Q10 Kettő Hatású Szérumot. Naponta kétszer, reggel és este legyen a bőrápolási rutinunk része. Vigyük fel a szérumot a pipetta segítségével a megtisztított és száraz bőrre. A szérum felvitele után a bőr azonnal puhább és rugalmasabb lesz.
  2. Ezután fordítsunk különös figyelmet a szemkörnyékre. A NIVEA Q10 POWER Ránctalanító Szemkörnyékápolóval nemcsak a szem körüli ráncoktól, hanem a szem alatti karikáktól is megszabadulhatunk, feszesebbé teszi a szem körüli bőrt.
  3. A bőr védelmére és hidratálására, valamint a ráncok elleni küzdelemhez napközben használjuk a NIVEA Q10 POWER Ránctalanító Nappali Krémet, amelyet aztán a nap végén váltsuk fel az éjszakai regeneráló párjával, a NIVEA Q10 POWER Ránctalanító Éjszakai Krémmel.
  4. Utolsó lépésként használjuk a NIVEA Q10 Expert Célzott Ránctalanító Szérumot. Speciális applikátora lehetővé teszi a legellenállóbb ráncok célzott kezelését, és már 5 perc elteltével megfigyelhető az azonnali hatás. Elég négy hét, hogy a mély ráncok fele eltűnjön, és a bőrünk teltebb és simább legyen.

Promóció