Jön újra a Mitiszol!

2017. november 12.

Több mint százféle organikus és biodinamikus bort, és megannyi egyéb természetes italt kóstolhatunk a jövő hétvégén a Millenáris D Csarnokában, többek között a természethű borászokat tömörítő Terra Hungarica 30 borásza jóvoltából.

De ha igazi innovációra vágyunk, akkor sem maradunk szomjasak, hiszen tokaji borecet alapú, friss gyömbérből készülő kreatív üdítőket, fair trade kávékat, és prémium minőségű vad teákat is kóstolhatunk a tudatos rendezvényen. Az alkoholos szekcióban a bor mellett lesznek kézműves sörök az Etyeki Sörmanufaktúra jóvoltából, de pálinkázni is lehet, erről a Bükkaranyosi Pálinka gondoskodik. Természetesen nem kell kiugrani ebédelni vagy vacsorázni sem, hiszen bőséges kínálat lesz organikus hideg és meleg ételekből is.


A kulináris élményeken túl a 42 Coffee a helyszínen rendezi meg Magyarország első Barista Liga versenysorozatának következő fordulóját. A Házikó pedig legújabb, Miteszel névre keresztelt projektjével mutatkozik be a fesztiválon. Fő üzenetük, hogy létezik lekövethetőség és vegyszermentesség a farmon elültetett első palántától a feldolgozáson és a tányéron át egészen az utolsó morzsáig.


A gyerekeket sem kell otthon hagynunk, hiszen a 14 év alatti látogatóknak a fesztivál ingyenes, így a szörpök, üdítők, gyümölcslevek és teák kóstolása kiváló lehetőség a gyerekek ízlésének csiszolására. Ha pedig elfáradt a család, akkor mindenki megpihenhet az erre kialakított kényelmes hencsergőben.