A Budapest Bár dívái

2017. november 16.

A Budapest Bár énekesei között a magyar rockzene kultikus alakjai képviseltetik magukat, akik mívesen hangszerelt cigányzene kíséretében filmslágereket, kuplékat, táncdalokat és egyéb híres dalokat dolgoznak fel és adnak elő fővárosunk, Budapest tematikájában. A csapatban főként a férfiak uralják a terepet, de amikor a három díva közül bármelyikük is a színpadra lép, az igazi show akkor kezdődik.

Behumi Dóri, Németh Juci, Rutkai Bori – három különböző énekhang, három különböző nőtípus. Ami közös bennük, hogy mind a hárman erős színészi vénával és remek humorérzékkel megáldott, érzékeny művészek. A Budapest Bár tehetséges muzsikusai és sármos férfiénekesei közül– Kiss Tibor, Lovasi András,Kollár-Klemencz László, hogy csak néhányukat említsük –kiragyog a teljesítményük, amelyet minden egyes daluk után vastapssal jutalmaz a közönség.

Behumi Dóri, az egykori Jazz+Az együttes énekesnője a Zeneművészeti Főiskola jazz tanszakán végzett, ahol éneket és fuvolát tanult. Hármójuk közül ő testesíti meg a színpadon a vérbeli szexi nőt, aki csábos mosolyával, testre simuló ruhában, erotikus táncos mozdulatokkal erősít rá erre a szerepre. Hangjához és személyiségéhez passzolnak a kuplék, a múlt század híres dalai, Dóri megjelenése nagyszerűen hajaz a boldog békeévek asszonyainak stílusára, amit örökké imádnak a férfiak.

Németh Juci énekesi karrierje az Anima Sound Systemben kezdődött, már akkor megjegyeztük különleges hangját, sugárzó személyiségét. Később imádtuk a saját rockzenekarát, a Nemjucit és most új projektjének, a HeyHoney-nak drukkolunk. Juciban egy színésznő veszett el, a Budapest Bár színpadán ugyanolyan átéléssel énekeli és játssza el az általános iskolás, szalvétagyűjtő kislány dalát, mint a csábító nőét Kiss Tibi oldalán a Szívemben bomba van című duettben.

Rutkai Bori nemcsak énekes, hanem képzőművész is. A Képzőművészeti Egyetem média tanszakán végzett, jelenleg a Specko Jedno zenekar vezetője. A szolid, ártatlan külső mögött fantasztikus humorérzék, színes személyiség, finom érzékenység rejlik. Minden énekszámát gondosan felépíti, hangjával és színészi eszközeivel a néhány perces színpadi jelenlét alatt egy egész estés színdarabot játszik el. Nem csoda, hogy gyerekkoncertjein a kicsik is odavannak érte.

Nézd meg a koncerten készült többi képet is!

7 fotó megtekintése

Fotó: Lettner Kriszta