Összeállt a zenész szakma női krémje

2018. október 13.
Girlpower a Random Tripnél: Jónás Vera, Koszi Janka, Lábas Viki és Tóth Vera írta az új, Benned a fény című slágert. Ezzel a dallal zárták a nyarat, az őszi szezontól pedig az Instantban láthatjuk őket keddenként.

A hazai zenészek jó részét foglalkoztató improvizációs koncertsorozat már nem egyszer meglepte a rajongókat, ám tavaly óriásit gurított, amikor történetében először stúdióba vonult, és rögzítette a Zenehíd című albumon 50 közreműködő zenésszel azokat az ötletszikrákat, amik az eddigi fellépések során pattantak ki a színpadon állók fejéből.

A Delov Jávor (dob) és DJ Q-Cee (lemezjátszók) vezette projekt a nyár lezárásaként és az őszi klubszezon indításaként nemrég egy vadonatúj single-lel jelentkezett, ami ismét kiadásra került. A dal egyben egy új korszakot is indít a Random Tripnél: októbertől az Instanban dübörög tovább a keddi improvizációs sorozat, méghozzá egy erős, gitáros koncerttel berúgva az október motorját.

Az igazi feelgood himnusz Benned a fény címmel olyan fantasztikus énekesnőkkel készült, akik már évek óta rendszeres vendégei az impró esteknek, és rendre elvarázsolják a közönséget tudásukkal és tehetségükkel. Egyiküket sem kell bemutatni, hiszen Jós Veráról, Koszi Jankáról, Lábas Vikiről és Tóth Veráról van szó, akik már jó ideje letették névjegyüket az itthoni zenei élet asztalára. A powerquartett pedig egy felemelő dalt rakott össze, ami egyfajta Random Trip himnuszként is remekül működik, hiszen a 2018-as nyári szezon felvételeiből készült hozzá videoklip, valódi aftermovie-ként bemutatva a legjobb és legmeghatóbb pillanatokat ebből a napsütéses évszakból.

 

Jós Vera így mesélt a közös dal születéséről: Nagyon szeretem ezeket a csajokat, mert nyitottak és teljes odaadással szeretnek énekelni. Nemcsak a dalon való munka volt izgalmas, az utána együtt töltött idő is nagyon értékes volt számomra. Hamar megnyíltunk egymásnak. Ebben (is) rejlik Jávor zsenialitása: pontosan érzi kiket kell összeereszteni.”

Azért is szeretem a Random Tripet, mert nagyon színes közreműködések születhetnek általa. Régóta terveztem egy girl power”dalt és most itt van! Remélem a Benned a fény meghallgatása után még jobban fognak ragyogni a hallgatók is” – mesélte a dalról és a kollaborációról Koszi Janka.

bas Vikire is üdítően hatott a sok női energia a stúdióban: “Nagy megtiszteltetés, hogy a Random Trip csapata rám is gondolt, mikor egy csajos dal megalkotásába kezdtek. Kemény Zsófival és Hujber Szabolcssal kiegészülve mi, lányok és Jávor közösen alkottuk meg a dal szövegét, ami számomra egy bátorító női mantraként hat. Általában férfiakkal dolgozom, ezért is volt jó élmény három nővel kicsit összezárva” lenni,és a női létünket fejtegetni, megosztani egymással a tapasztalatainkat.”

Tóth Vera számára is nagy jelentőségű a szerzeményük: A dal egy szeretetből született üzenet. Pozitív a téma, mindannyiunkról szól, arról, hogy amikor nem olyan jó a napod, akkor hallgasd meg ezt a dalt és rájössz, hogy az élet sokszor sokkal egyszerűbb, mint azt gondolnád és te is érsz annyit, mint a másik, hiába gondolod, hogy nem. A fény benned van, ragyogtasd bátran, mert ezzel másoknak is segítesz. Az összefogás viszi előre a nótát, amit ezekkel a csoda csajokkal hoztunk létre. Büszke vagyok rá!

 

A Petőfi Zenei Díjátadón hangzott el először ében a dal, így kihasználtuk, hogy mind a négy énekesnő ott tudott lenni, hiszen esélytelen lett volna még egy ilyen alkalmat találni, annyira elfoglaltak. Így inkább egy vizuális visszatekintést rendeztünk az aznapi, illetve a nyáron született pesti helyszínek felvételeiből, amiben a lehető legtöbb zenészbarátunk feltűnik. Egyszerű, de őszinte kis videó, amit szerintem 30 év múlva is mosollyal az arcunkon fogunk tudni visszanézni” – mesélte Jávor, a dal ötletgazdája a videóklip koncepciójáról.

A klipet itt lehet megnézni, a dal pedig már elérhető az összes online zenestore felületén.