Nem mindennapi portrésorozatot indít Mádai Vivien

2020. március 03.
Nem mindennapi portrésorozatot indított útjára Mádai Vivien. Poetré című projektjében ismert embereket mutat be a kedvenc versükön/irodalmi művükön keresztül, olyan szituációban, ami valamiért meghatározó számukra. A sorozat első részét már meg is tekinthetjük.

„Valami olyat szerettem volna csinálni, ami még nem volt, ami picit más, és ami igazán én vagyok” – meséli kérdésünkre Mádai Vivien, aki két napja indította el a YouTube-on a Poetré című sorozatot, amelynek első részében Eke Angéla színésznő szavalja el Kosztolányi Dezső Akarsz-e játszani? című versét.

Eke-Angela-poetre

Bár korábban is voltak már hasonló kezdeményezések, amelyek lényege szintén az volt, hogy ismert emberek szavaltak el YouTube-videókban szívükhöz közel álló irodalmi műveket, a Poetré továbbgondolta ezt a megoldást, és csavart is egyet rajta. Mádai Vivienék sorozatában az irodalmi mű és az azt elszavaló ismert ember mellett magára a képi látványvilágra is kifejezetten nagy hangsúlyt fektetnek.

Ezt olvastad már?

„Vadas Géza operatőr kollégámmal forgatjuk ezeket a kisfilmeket, és rettenetesen élvezzük. Az alany hozza mindig az irodalmi művet, a látványt pedig együtt találjuk ki. Ennél a videónál például Angi dobta be a medencés ötletet, amit aztán mi továbbgondoltunk, és így születtek meg a víz alatti jelenetek, vagy például az, hogy Angi nem klasszikus fürdőruhában, hanem ruhában van a vízben.”

Vivienék tervei szerint 2-3 hetente jelennek majd meg a sorozat újabb részei, az első évadban összesen tíz. A Poetré további szereplőinek nevét egyelőre még titokban szeretnék tartani, ám Vivien hangsúlyozta, hogy kifejezetten céljuk volt, hogy különböző típusú, más-más területekről érkező embereket mutassanak be videóikban.

A Poetré Instagram-oldalát ITT találod!

Olvass tovább!

Fotó: Pancsa Amanda, Molnár Böbi