MET-gála: határozatlan időre elhalasztva

2020. március 19.
Az év legnagyobb divat-, társadalmi, politikai és sztáreseménye, a MET-gála is áldozatul esett a koronavírus-járványnak. A rendezvénynek helyet adó New York-i The Metropolitan Museum of Art bejelentette, hogy határozatlan időre elhalasztják az idei gálát.

Május első hétfője, amely idén május 4-re esik, eddig rendszeresen a MET-gála időpontja volt. Ám a koronavírus keresztülhúzta a szervezők terveit. Mivel Amerikában is tilos már megtartani az ötven főnél nagyobb rendezvényeket, így a Metropolitan Múzeum is kénytelen volt törölni minden programját előre láthatóan május 15-ig, így a gálát is. A The New York Timesnak nyilatkozó szóvivő megerősítette, hogy egyelőre új időpontot sem jelöltek ki.


Azért is érhette a közvéleményt derült égből villámcsapásként a hír, mert még múlt héten is úgy nyilatkozott a Costume Institute közönségkapcsolatokért felelős vezetője, Nancy Chilton, hogy a MET-gálát nem fújják le annak ellenére sem, hogy számos nagy rendezvényt, például a Coachella fesztivált is, töröltek vagy elhalasztottak.

Olvastad már?

A Manhattanben álló Metropolitan Múzeum március 13. óta zárva tart a polgármester utasítása szerint. Az újranyitás dátumáról egyelőre nem közöltek információt, bár – ahogy a járványügyi helyzet mutatja – valószínűleg nem az elkövetkező hetekben várható ilyesmi.

A MET-gála idei témája Az időről: divat és korok lett volna, ráadásul a Metropolitan Múzeum fennállásának 150. évfordulóját is ünnepelték volna az eseménnyel és egy nagyszabású, divattörténettel foglalkozó kiállítással.

Olvass tovább!

Forrás: Marie Claire Australia
Fotó: Getty Images