Online árveréssel jelentkezik a Dobossy Aukciósház

2020. május 30.
Márciusban egyértelmű lett, hogy hagyományos aukciót jó darabig nem szervezhet a Dobossy Aukciósház sem, viszont közben annyi megkeresés érkezett, hogy a Kováts-testvéreknek lépniünk kellett.

„Mint a legtöbb aukciósház, mi is vártunk egy darabig, hogy egyáltalán mire is rendezkedjünk be” – mondja Kováts Dávid, az aukciósház egyik tulajdonosa. A hozzájuk kapcsolódó művészek és gyűjtők egyaránt komoly érdeklődést mutattak egy újabb aukció iránt, és ahogy sokaknak, nekik is fontos volt, hogy ne csak várjanak valamire. Ha a művészetszerető közönségnek hiányzik és igényli a folytonosságot, akkor arra kell lennie megoldásnak.

dobossy-aukcio

„Ekkor határoztuk el, hogy megszervezzük az első online aukciónkat, amire különös gondossággal válogattuk össze az anyagot: így az árverésen ismét helyet kapott a magyar kortárs művészet majd’ minden korszakából egy-egy kiemelkedő alkotó” – magyarázza a szakember.

A mostani válogatás kiemelten izgalmas darabjai között ismét megtalálhatók a magyar kortárs művészet majd’ minden generációjának alkotói. A neoavantgárd olyan elismert képviselői, mint Hopp-Halász Károly Munkácsy-díjas képzőművész, valamint Lakner László Kossuth-díjas festő, grafikus, a hatvanas évek induló pop-art irányzatának egyik fontos alkotója. 

Olvastad már?

A magyar avantgárd második hullámából, az egykori Jugoszláviából a szentendrei alkotókörhöz kapcsolódó Bada Dada (Bada Tibor) festő, előadóművész, képregény-kultúrán alapuló képversek és képregények írója, a Tudósok együttes tagja. Ezúttal is, mint a korábbi aukciókon is, olyan fiatal alkotók munkái is bekerültek az anyagba, mint a Pécsett alkotó, egészen egyedi kollázsokat készítő Hack Ferenc, vagy éppen a Dobossy Aukciókról már jól ismert Combarro Petra, aki törött, sérült porcelánfigurákból készíti el különleges szobrait.

Az aukció katalógusát itt érheted el. Licitálni a tételekre – regisztráció után – május 31-ig ezen az oldalon tudsz.

Olvass tovább!