A szívszaggató igaz történet, ami a Twin Peakset inspirálta

2020. július 16.
Dokumentumkfilmben ismerhetjük meg annak az 1908-as gyilkosságnak a szívszorító történetét, amely David Lynch klasszikussá vált sorozatának, a Twin Peaks-nek a történetét inspirálta.

Van olyan, aki ne látta volna David Lynch 1990-es kultsorozatát, a Twin Peakset? De aki nem látta, az is pontosan tudja, miről szólt, vagy legalábbis hallott róla. A bűnügyi dráma Dale Cooper FBI-ügynök történetét követi, aki egy kisvárosba, Twin Peaksbe utazik, hogy fényt derítsen egy helyi gimnazista, Laura Palmer meggyilkolásának rejtélyére. Twin Peaksben semmi sem az, aminek látszik. A néhol hátborzongató képi világ, a különös karakterek és vad álombéli fantáziák folyton új fordulatokat tartogatnak.

De ismeri valaki annak a gyilkosságnak a történetét, amely az ikonikus sorozatot inspirálta? Közel egy évszázaddal Laura Palmer kitalált története előtt, 1908-ban ölték meg Hazel Drew-t a New York-i Sand Lake-ben. A kisvárosi közösség és a körülmények nagyon ismerősek lehetnek a Twin Peaks rajongói számára. 

A sorozat egyik alkotója, Mark Frost többször említette már a Drew-gyilkosságot, hogy mekkora hatással volt rá gyermekkorában, és hogyan vezetett a David Lynch-csel való közös munkához. Frost 2017-ben elmondta, hogy nagymamája Sand Lake-ben élt, és a régi eset már szellemtörténetként élt a település legendáriumában, figyelmeztették őt is, ne járkáljon az erdőben éjszaka. 

A dokumentumfilm fényt derít a titkokra, a korrupcióra, a kisváros nemi kirekesztésére és a településen folyó szexuális kizsákmányolására, amelyet titokban akartak tartani, és ami Drew meggyilkolásához vezetett. „Remélem, ez a dokumentumfilm hangot ad Hazel Drew-nak a képernyőn, amit nem kapott meg az életben” – tette hozzá Benjamin Alfonsi, a film rendezője. 

Olvastad már?

Forrás: Marieclaire.com
Fotó: Getty Images