Ötvenesek klubja – avagy 5+1 sztár, aki egy évtizedet letagadhat a korából

2020. május 24.
Habár tiniként emlékszünk rájuk, idén töltik be az 50-et – úgy, hogy egy perccel sem néznek ki többnek 40-nél.

Ahogy az új mondás tartja, az 50 az új 40 – látva Hollywood sztárjait, bizony egyet kell értenünk. Sajnos nem tudjuk, mi lehet a titkuk – genetika/szerencse/jó orvosok – mindenesetre a képeket nézve…

Íme 5 szupersztár, aki fittyet hány az öregedésre. A plusz 1, nyálcsorgató modell tinikorunk egyik legszebb bálványa. Őt csak úgy itt hagyjuk, mert miért ne… Ami szép, az szép.

Claudia Schiffer

A német lányt 1987-ben fedezték fel egy diszkóban, rögtön modellszerződést is ajánlottak neki. Egy korszak meghatározó femme fatale-ja volt Guess kampányarcként, Versace modellként és honfitársa, Karl Lagerfeld múzsájaként. Valamilyen máig érthetetlen okokból kimaradt George Michael Freedom klipjének szupermodell csapatából, de pótolta ezt rövidke, de annál maradandóbb szerepe az Igazából szerelem anyukájaként. Járt David Copperfielddel, majd Matthew Vaughn, Guy Richie állandó producertársa lett a férje. Három gyermekük született, jelenleg Angliában élnek.

50-celeb-claudia-schiffer

Uma Thurman

Édesanyja pszichoterapeuta, édesapja tibeti buddhista szerzetes és egyetemi tanár – egy rövid életű modellkedés után 18 évesen állt először kamerák elé. A felejthetetlen Mia Wallace és a bosszúéhes, vesztenivaló nélküli menyasszony megformálója égig érő lábakkal, hatalmas, tabukat döntögető vigyorral és göcsörtös, ámde csodahosszú ujjakkal. Szexszimbólum, akcióhős és szeretnivalóan cserfes, szőke naiva, aki idén már 18 éves fiával pózolt divateseményeken, 21 éves lányának pedig a Ponyvaregényben viselt ikonikus frizurát vágott.

50-celeb-uma-thurman

Rachel Weisz

A magyar származású színésznő nemcsak Oscar- és Golden Globe-díjjal dicsekedhet, de James Bond fejének elcsavarásával is. Játszott A napfény ízében, az igazi ismertséget azonban a Múmia-sorozat szeleburdi polihisztor régészének szerepe hozta számára. „James – Daniel Craig – Bond” színésszel 2011-ben házasodtak össze, első közös gyermekük tavaly született.

50-celeb-rachel-weisz

Jennifer Connelly

Aki a kilencvenes években volt tini, annak a Fantasztikus labirintus hátborzongató, izgalmas képei, David Bowie enyhén erotikus királyi karaktere és Jennifer fehér parasztblúzos szerepe örökre bevésődött. (Talán még ma is fel tudnám idézni az akkor mantraként megjegyzett versikét a filmből.) De érdemes a cikket követően újra belenézni a Volt egyszer egy Amerikába is, itt Robert de Niro és James Woods mellett a gyerekszínész Jennifert is felfedezhetjük. A Rocketeer után egy művészfilmes korszak következett egészen 2001-ig, az Egy csodálatos elméig – a matekzseni Russel Crowe feleségének megformálásáért Oscar-díjjal és Golden Globe-díjjal is jutalmazták. Paul Bettany színésszel pedig már évek óta birtokolhatnák a „Hollywood legszebb házaspárja” díjat – már ha osztogatnának ilyet.

50-celeb-jennifer-connelly

Heather Graham

Többször is le kellett ellenőriznünk, hogy elhiggyük – Heather Graham tényleg 1970-ben született. Nagyon szigorú, ír katolikus nevelésben részesült, talán ezért is szakított meg minden kapcsolatot szüleivel. David Lynch rendező vezette be a transzcendentális meditáció rejtelmeibe, amit azóta is előszeretettel gyakorol. Emlékezhetünk rá az Austin Powersből, a Boogie Nightsból, de feltűnt pár epizód erejéig a Twin Peaksben is. Klíma- és gyerekjogi aktivista, a Kambodzsában dúló emberkereskedelem ellen többször is felszólalt.

50-celeb-heather-graham

+1 Tyson Beckford

A kilencvenes években nem volt olyan klip vagy kifutó, ahol Tyson ne tört volna össze épp szíveket – a jamaicai és kínai felmenőkkel is büszkélkedő afroamerikai modellt kézről kézre adták nemcsak divattervezők, de énekesnők is. Nem csoda, hiszen gyönyörű mandulavágású szeme, szinte bársonyosan sima arca és szoborszerű teste bárkinek lábremegést tudott okozni. Az idő vele is kegyesen bánt, a mi legnagyobb gyönyörűségünkre!

50-celeb-tyson-beckford

Fotó: Getty Images

Olvastad már?