Magyar színész sikere az Oscar-bizottság előtt

2020. augusztus 09.
A bezárt mozik ellenére is tarol Amerikában a 20 éve a tengeren túlon élő Nádas Tamás főszereplésével készült kisfilm. A nem egészen tízperces Perps (Elkövetők) a legnagyobb amerikai tévétársaságok is műsorra tűzték, és idén elnyerte az új-mexikói Santa Fe Fesztivál legjobb kisfilm díját. Az Oscar-bizottság pedig külön is megkereste a produkciót.

A 2000-ig Magyarországon élő, majd a tengerentúlra költöző Európa- és világbajnok karatés Nádas Tamás Alejandro Montoya Marín rendező filmjében főszereplőként tűnik fel olyan izgalmas sztár társaságában, mint Lou Ferrigno (A hihetetlen Hulk, Herkules kalandjai). A Perps egy unalmasnak induló, ám annál eseménydúsabb este történetét meséli el. A két barát (Nádas Tamás, John Kaler) békésen osztozik épp egy spanglin, mikor véletlenül összetalálkoznak egy igencsak feldúlt, érzelmileg labilis rendőrrel (Kenneth McGlothin). Az események vicces fordulatokat vesznek egy balul elsült alku kapcsán, amiben a barátok letartóztatása a tét.

Montoya Marín filmje idén hivatalos lett volna a Dances With Films független szemléjére is, de a világjárvány miatt sajnos eż a rendezvény is elmaradt.
„A koronavírus miatt teljesen megállt a filmes élet az egész világon, Amerikában szinte minden államban zárva vannak még jelenleg is a mozik, így abszolút váratlanul ért minket a Perps iránti lelkesedés. Elképzelni sem tudtuk, hogy ilyen nagy lesz az érdeklődés irántunk” – meséli a magyar főszereplő.

A média kiemelt érdeklődése olyan visszajelzéseket is hozott, amire legszebb álmukban sem gondoltak az alkotók. Az Oscar-nomináló bizottság egyik tagja személyesen is felvette a kapcsolatot a produkcióval, hogy lelkesedéséről biztosítsa a gyártókat. A nagy sikerre való tekintettel a rendező úgy döntött, hogy az egyik legnagyobb videómegosztón is elérhetővé teszi a sztorit.

Láttad már?