Ha valódi borzongásra vágysz: igaz történeten alapuló horrorfilmek

2020. október 26.
Mi mással is lehetne tölteni október 31-ét, mint vérfagyasztó horrorfilmek nézésével? A követkő filmeket ráadásul még ijesztőbbé teszi az a tény, hogy megtörtént eseményeken alapulnak.

A boszorkány (2015)

Robert Eggers filmje a történelem egy valós időszakán alapszik. Az események a 17. századi New Englandban játszódnak, ahol ebben az időben az emberek szinte paranoiásan hittek a boszorkányokban. A film középpontjában egy elkötelezetten keresztény pár áll, amelynek egy napon rejtélyes körülmények között eltűnik az egyik fia, ezzel párhuzamosan pedig a termésük is odalesz. Többet nem szeretnénk spoilerezni, ha szeretsz rettegni, ne hagyd ki ezt a filmet!

Ezt olvastad már?

Zodiákus (2007)

Már maga az a tény is hátborzongatóvá teszi ezt a filmet, hogy az úgynevezett zodiákus gyilkos a valóságban is az Egyesült Államok egyik leghírhedtebb sorozatgyilkosa volt, akit a rendőröknek sosem sikerült elkapnia. Mindössze annyit tudunk, hogy a gyilkos az 1960-as évek végén és az 1970-es évek elején terrorizálta San Franciscót és környékét, és könnyen megeshet, hogy még a mai napig ott bujkál valahol…

Gyerekjáték (1988)

A Gyerekjáték egy Charles Lee Ray nevű sorozatgyilkos történetét meséli el, aki voodoo-val próbálja meg a lelkét átültetni egy babába. Hogy mindez hogyan alapulhat igaz történeten? A Gyerekjáték főszereplője, a gonosz Chucky baba a valóéletben is létezett, Robert baba néven. 

A rettegés háza (2005)

A film egy megtörtént eseményen, az 1974-es amityville-i mészárláson alapul, amikor is a 23 éves Ronald DeFeo kivégezte hattagú családját. A mészárlás után a meggyilkolt család házába költözik be a Lutz család, ám ahelyett, hogy megtalálnák álmaik otthonát, különös eseményekre lesznek figyelmesek.

Démonok között (2013)

A film két főszereplője, a paranormális esetek kutató Ed és Lorraine Warren is valódi személyek, csak úgy, mint a Perron család, amelynek újonnan vásárolt Long Island-i házában megmagyarázhatatlan, furcsa jelenségek történnek.

Olvass tovább!

Fotó: IMDb