5 film, ami garantáltan karácsonyi hangulatba hoz

2020. december 05.
Bár 2020 rengeteg bizonytalanságot hozott az életünkbe, egy dologban biztosak lehetünk: a karácsony idén sem marad el, csak átalakul. Szükségünk is lesz az ünnepre, hiszen talán még soha nem kapott ekkora hangsúlyt a szeretet és az egymásra való odafigyelés. A Netflix és a Hollywood sztárjai idén igazi karácsonyi filmdömpinggel készültek nekünk, hogy ne hagyjon el minket az ünnep szelleme.

Karácsonyi krónikák: 2. rész (The Christmas Cronicles 2)

A való életben is egy párt alkotó Goldie Hawn és Kurt Russel nem engedik, hogy hitünket vesszük a Télapó létezésével kapcsolatban. A folytatás főszereplője ismét Kate Pierce, aki bár egykor „hívőnek” számított, most cinikus tinédzser vált belőle. A lány váratlanul ismét találkozik a Mikulással, amikor egy titokzatos és varázslatos bajkeverő, Belsnicker el akarja pusztítani a karácsonyt.

Alkalmi randevú (Holidate)

Emma Roberts, aki jelenleg első gyermekét várja párjával, Garrett Hedlunddal, idén egy könnyed, karácsonyi romantikát hozott nekünk. A Netflix romkomjában az ausztrál színésszel, Luke Bracey-vel  alakítják a két idegent, akiknek egy különösen rossz karácsonyban volt részük, és megbeszélik, hogy egymás partnerei lesznek az ünnepi alkalmak során.

Karácsonyi cserebere: Az új hasonmás (The Princes Switch: Switched Again)

Valószínűleg Vanessa Hudgensnek bevált a karácsonyi filmekben való szereplés, hiszen lassan már évente láthatjuk őt egy-egy ilyen témájú alkotásban. A karácsonyi cserebere második részében a pékből lett hercegnő és Lady Margaret, a montenarói trón örökösnője újabb csavart visznek az életükbe, de egy külső szereplő, Fiona mindent elront. Az új varázslatos karácsonyi kalanddal könnyen ünnepi hangulatba kerülhetünk.

Dolly Parton: Karácsony a kisváros terén (Dolly Parton: Christmas on the Square)

A country királynője, az énekes-dalszerző és színésznő Dolly Parton szívét idén duplán is átjárja az ünnepi szellem, ugyanis ebben az évben egy karácsonyi album mellett egy mozifilmet is a piacra dobott. A történet a gazdag és ellenszenves Regina Fuller életét követi, aki apja halála után visszatér szülővárosába, hogy mindenkit kilakoltasson közvetlenül az ünnepek előtt. De találkozik egy angyallal – természetesen Dolly személyében –, aki romantikával, a karácsony szellemével és és a zene varázserejével próbálja megváltoztatni az undok nőszemély véleményét.

A Jangle család karácsonya (Jingle Jangle: A Chritsmas Journey)

A karácsonyi musicaleknek különösen nagy sikere szokott lenni – most is kaptunk egyet, hogy idén se maradjon ki a repertoárból. A Forest Whitaker által alakított játékkészítőt egykori segédje és tanítványa elárulta, amikor ellopta tőle a számára legértékesebb tulajdonát. A játékkészítő ezután kénytelen ismét a régi találmányaihoz nyúlni, és helyreállítani a rendet városában. Legnagyobb segítsége az unokája, az ifjú tehetség –Madalen Mills alakításában –, aki reményt ad és segít rendezni a felfordulást, mielőtt még túl késő lenne.

Olvass tovább!

Forrás: Marie Claire Ausztrália Fotó: Unsplash, Marie Claire Ausztrália