Egy második Trónok harca előzménysorozat is érkezik

2021. január 27.
Akinek nem lenne elég a Targaryen-család története, örülhet. Újabb Trónok harca előzménysorozat is várható, amelynek nem nagyon lesz köze a sárkányokhoz.

2019-ben sok rajongó érezte az űrt, amit a Trónok harca hagyott maga után, miután egy elég ellentmondásos utolsó évaddal véget ért minden idők egyik legsikeresebb sorozata. Nem csoda, hogy hatalmas várakozás előzi meg a Targaryen-család történetére koncentráló előzménysorozatot, a House Of The Dragont, amelynek elkészültét a koronavírus-járvány hátráltatja – a sorozat kedvelőinek legnagyobb bánatára.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by gameofthrones (@gameofthrones)

A Trónok harca készítője, az HBO azonban szolgált újabb jó hírrel: még egy előzménysorozat várható, amelynek címe Tales Of Dunk And Egg. A Variety információi szerint ráadásul az HBO-nál nagy fontosságú projektnek nyilvánították a produkciót, és már a munkálatai is elkezdődtek. 

Ám addig is, míg türelmesen várunk arra, hogy lélekben visszatérhessünk Westerosba, igyekeztünk összegyűjteni mindent, amit a Tales Of Dunk And Eggről eddig tudni lehet. 

Mi a Tales Of Dunk And Egg?

Természetesen ez az előzménysorozat is George R. R. Martin regényein alapszik. Ser Duncan the Tall (Dunk) és a fiatal Aegon V Targaryen (Egg) kalandjait követi, 90 évvel A tűz és jég dala (tehát a Trónok harca) előtt.

Minden epizód egy óra hosszúságú lesz, amelyek Martin trilógiájának történetét dolgozzák fel: a magyarul is megjelent Kóbor lovag mellett a másik két rész, a The Sworn Sword és a The Mystery Knight jelenti a sorozat alapját, amelyek együtt 2015-ben jelentek meg angolul A Knight of the Seven Kingdoms címen.

Ki szerepel benne?

Mivel a sorozat munkálatai épp csak elkezdődtek, még nem tudni pontosan a Tales Of Dunk And Egg főszereplőinek nevét. Annyit viszont igen, hogy a sorozat középpontjában a fiatal Aegon V Targaryen áll, ami annyit tesz, hogy a Targaryen-család tagjainak fel kell tűnniük a produkcióban. És mivel a sorozat kilencven évvel a Trónok harca előtt játszódik, nem kell jóstehetség hozzá, hogy kijelenthessük, Emilia Clarke nem tűnik majd fel benne Daenerys Targaryenként.

Mikor várható?

Pontos időpontot egyelőre nem közölt az HBO, hogy a rajongók mikor láthatják a második előzménysorozatot. A House Of The Dragonig azonban el lehet kezdeni a visszaszámlálást, valamikor 2022-ben szögezhet ismét a képernyő elé a Targaryen-család története. 

Forrás: Marieclaire.com.au Fotó: HBO

Olvastad már?