Heti kultkedvenc: Minecraft zenei album

2021. április 09.
Sorozatunkban minden pénteken eláruljuk nektek, mi mit olvastunk, néztünk vagy éppen milyen régi/új kulturális felfedezést tettünk. Ezen a héten Lampért Zsófia árulja el, mire jógázik mostanában.

Alapvetően zene nélkül szeretek jógázni, amikor csak a légzésem van és én. Ez az utóbbi hetekben, hónapokban – ki számolja már?! – lehetetlen, hiszen itthon vannak a gyerekek, és folyamatos a zaj és a zsibongás. Váratlan és kellemes meglepetés volt, amikor pont a relaxáció alatt kellemes, nyugtató zene ütötte meg a fülemet: a gyerekek minecraftoztak. Az már csak hab a tortán, hogy a férjem lemezgyűjteményében megtalálható a klasszikus videójáték ikonikus aláfestője zenéje bakeliten. Azóta, ha a gyerekeim nem hajlandóak minecraftozni, mikor én jógázom, lemezen hallgatom hozzá a végtelenül megnyugtató, csodaszép zenét.

heti-kultkedvenc-minecraft-zene

A Minecraft zenéjét egy német zeneszerező-zenei producer, Daniel Rosenfeld komponálta, akit színpadi nevén ismernek jobban a zenei berkekben járatosak, ő C418. A Minecraft – Volume Alpha című albumon megtalálható minden, a játékban hallható zene, sőt, olyanok is, amik a végső verzióból végül kimaradtak. Nem meglepő módon a megjelenésekor is mindenki imádta, és azok is nagyon szeretik máig, akik a videójátékkal nem feltétlenül játszanak, hiszen a letisztult, végtelen nyugalmat sugárzó, tökéletes egységet alkotó zeneszámok pont alkalmasak arra, hogy végtelenítve játsszuk.

Az aktívabb jógagyakorlatokhoz, napüdvözletekhez egyértelműen a kicsit élénkebb, mozgalmasabb dalok illenek, mint például a Haggstrom című dal, ami egy csodálatos harangjáték.

A relaxációhoz vagy a belelazulást igénylő ászanákhoz pedig egyértelműen a Subwoofer Lullaby az első számú kedvencem. 

A másik, amiért különösen szeretem a bakelitlemez-változatát a Minecraft zenei albumának, az a különleges, zöld lemez: nemcsak a hangélmény, de a látvány is olyan hipnotikus, hogy sosem szeretné az ember, hogy vége legyen.

Fotó: Ghostly

Olvastad már?