Könyvek gyerekeknek és felnőtteknek egy boldogabb élethez

2021. november 11.
A könyvesboltok polcaira három olyan könyv került fel, ami a maga műfajában egyedülálló és hiánypótló.

Térkép tiniknek egy boldogabb élethez

Míg a felnőtteknek szóló önfejlesztő könyveknek se szeri, se száma, a tinédzserek nem nagyon kapnak a hétköznapokban is hasznosítható segítséget. Az „Éntérképem” könyv két változata 10-től 25 éves korig végre minden fiatalnak utat mutat, könnyedén elsajátítható tudással és tippekkel vértez fel az önismeret és önfejleszés terén. A 10 éves kortól ajánlott „Első Éntérképem” és a 16 éven felülieknek szóló, bővített tudást tartalmazó „Az Éntérképem” című kiadványok olyan útra navigálnak, ahol minden, az életkorra jellemző legfontosabb kérdésre választ kaphat egy tini vagy egy egyetemista. Ki ő? Miért lett ilyen? Milyen akar lenni? Hogyan indulhat el a számára kedvező úton? A tartalom 95 százaléka életkortól függetlenül is hasznosítható, így szülőknek is ajánlott olvasmány – főként mert a családi beszélgetések tehetik teljessé az “Éntérképem” hatását.

könyvajánló

Az első hazai fotós foglalkoztatókönyv 8-14 éves gyerekeknek

Az alkotás szerepe vitathatatlanul fontos a gyermekkorban: segít az érzelmek kifejezésében, szabályozásában, az események feldolgozásában. Az alkotás „nyelve” azonban változik: a papír és ceruza mellett digitális eszközök kerülnek a gyerekek kezébe. Miért ne használhatnánk ezeket az eszközöket alkotásra? Miért ne tekinthetnénk a fotográfiára is az önkifejezés és az alkotás egyik módjaként már gyermekkorban is? A „Fotózni jó!” könyvben szereplő több mint 40 inspirációs feladat révén a gyerekek játszva sajátíthatják el a fotózás alapjait: a komponálást és a modellkezelést, miközben olyan készségeket fejleszt észrevétlenül, mint a kreativitás, problémamegoldó képesség, koncentráció és kommunikációs készség.

könyvajánló

Elméleti és gyakorlati tudnivalók hüvelyi szülésre és császármetszésre készülő nőknek

Gyermeket világra hozni – akár hüvelyi úton, akár műtét által – csodálatos, felemelő, erőt adó élmény, s ehhez alapvetően nem kell más, mint hogy emberséges, támogató, empatikus szakemberek kísérjék az anyát. Mégis, manapság sokan úgy gondolják, illetve azt sugallják a várandósoknak, hogy a szülést elég túlélni, „a lényeg, hogy egészséges legyen a baba”, „a java úgyis azután jön”. Nincs könnyű helyzetben az, aki többre vágyik annál, hogy csupán túlélje gyermeke világrahozatalát: aki szeretné a maga teljességében megélni az életadás folyamatának fájdalmas szépségét – biztonságban, ugyanakkor minél kevesebb beavatkozás mellett, felesleges zavarás, siettetés nélkül. Aki nem akarja a szerencsére bízni, hogy megadatik-e maga és gyermeke számára a szép, „egészséges” szülés esélye, érdekeik és jogaik érvényesülésének lehetősége, annak fel kell készülnie a nagy napra. A Szülés császármetszés VBAC könyv több mint hagyományos szülésfelkészítő könyv, szokatlanul széles körű elméleti áttekintést és a gyakorlatban is használható ismereteket kínál mind első, mind többedik szülésükre készülő, mind császármetszés előtt álló várandósoknak. A császármetszést követő hüvelyi szülés témakörében pedig egyenesen hiánypótló mű.

könyvajánló

Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!