Különleges kihívás előtt áll Szinetár Dóra

2021. november 12.
A színész rémálma, hogy egyszer nem jut majd eszébe a szöveg a színpadon. Szinetár Dórának még nehezebb dolga lesz: nem is fogja ismerni a szöveget, amikor eljátssza a Fehér nyuszi, vörös nyuszit.

Szinetár Dóra elvállalta a Fehér nyuszi, vörös nyuszi különleges kihívását. Nassim Soleimanpour nemzetközi sikert aratott darabjának nincs próbája, nincs díszlete, nincs jelmeze, nincs rendezője.

Egy színész életében csak egyetlenegyszer adhatja elő a darabot, amely kísérlet a színház hatalmának demonstrálására, közös játék az író, a színész és a közönség részvételével, vagyis minden egyes este megismételhetetlen alkalom. A tétet emeli, hogy a színész a darab szövegét ott, helyben, a színpadon kapja meg, tehát ő sem tudja, mi fog történni.

A SzínMűHely Alapítvány és az Átrium 2019 óta futó előadását a főpróbán Kovács Máté, a nyilvános premieren Alföldi Róbert, majd Hernádi Judit, Balsai Móni, Medveczky Balázs, Scherer Péter, Stohl András, Hevér Gábor, Brasch Bence, Mucsi Zoltán, Znamenák István, Rudolf Péter, Csákányi Eszter, Ónodi Eszter, Gálvölgyi János, Kovács Patrícia, Varga Ádám, Molnár Piroska, Hajós András, Danis Lídia, Péterfy Bori, Peller Anna, Koltai Róbert, Epres Attila, Nagy Sándor, Thuróczy Szabolcs, Gyabronka József és Mészáros Gábor is előadta.

A Fehér nyuszi, vörös nyuszit, Szinetár Dóra előadásában, november 21-én este 6 órától láthatja a közönség.

Bővebb infó ITT!

Olvass tovább!