8 film a szeretetről karácsony idejére

2021. december 19.
A ráérős karácsonyi időszakban az egyik legjobb időtöltés a zavartalan filmnézés. Ha végére értél az összes karácsonyi, már-már kötelező mozinak, folytasd a sort a szeretetről szóló filmekkel!

Ha nem bánod, hogy olykor el kell morzsolnod néhány könnyet a meghatottságtól filmnézés közben, akkor ezek garantáltan tetszeni fognak. A legtöbbjük olyan, hogy bizonyos időközönként megéri újranézni, de ha még nem láttad ezeket, akkor pótold mielőbb a mulasztást!

10 film a szeretetről karácsony idejére

Repülők, vonatok, autók

Nem mai darab, ez tény, a film ugyanis 1987-ben készült, az üzenete azonban ma is nagyon fontos. Főszereplője az üzleti úton lévő Neal Page, akinek minden vágya, hogy hazaérjen karácsony estére, ám úgy tűnik, minden összeesküdött ellene. Egy hóvihar miatt kényszerleszállást hajt végre a repülője, az útját pedig csakis a szárazföldön folytathatja. Mellé szegődik egy nehéz természetű utazóügynök, akivel nehezen találják a közös hangot. Igazán vicces, ugyanakkor tartalmas is ez a film, ami a megértésről és a barátságról ad elgondolkodtató leckét.

Wonder Boys – Pokoli hétvége

Ne tévesszen meg a film címe, nem egy vérmes sztorit fogsz látni, ha lenyomod a playt a távirányítón! A főszereplő egy kissé bogaras irodalmár, aki egy remekül sikerült könyvvel szerzett magának hírnevet. Kényelmesen töltött mindennapjai azonban egy hétvége alatt fenekestül felfordulnak, mind a karrierje, mind a magánélete kártyavárként omlik össze. Valószínűleg egyikünk sem lenne a helyében, a kanapén elheverve azonban nagyszerű végignézni, ahogy másfél óra leforgása alatt – fordulatokban bővelkedve – megpróbál rendet teremteni a káoszban.

3 szív

Egy francia kisvárosban kezdődik a meglepő fordulattal végződő filmdráma, amelynek férfi főszereplője, Marc lekési a Párizsba tartó vonatát. Céltalanul bolyong a kietlen utcákon, amikor belebotlik Sylvie-be. Annyira belemerülnek a beszélgetésbe, hogy Marcnak már eszébe sem jut az elszalasztott vonat: érzik, hogy különösen nagy közöttük az összhang, ezért megbeszélnek egy újabb találkozót, amire végül a férfi – önhibáján kívül – nem érkezik meg. Minden követ megmozgat, hogy újra rátaláljon Sylvie-re, de nem jár sikerrel. Végül Sophie oldalán találja meg a boldogságot, arra azonban nem számít, hogy épp neki köszönhetően lel rá újra Sylvie-re… 

Fegyverszünet karácsonyra

Ez nem egy karácsonyi limonádé, hanem egy nagyon is elgondolkodtató film, amiben nem szól végig karácsonyi melódia és nincs minden asztalon gőzölgő pulykasült. Háború van benne, méghozzá 1914-ben. Azt mutatja be, hogyan készülnek a karácsonyra a katonák és a nélkülük szomorkodó családtagok – a meglepetés, ami nem kézzelfogható, mindenkinek örökre megváltoztatja az életét. 

A szeretet könyve

Fájdalmas családi eseménnyel indul Henry, az építész története, akinek lába alól teljesen kicsúszik a talaj -–küzdelme során, hogy ismét talpra álljon, egy különleges lányt sodor az útjába a szél. A két összetört és magányos lélek között mély barátság szövődik, s míg egymásnak segítenek, észrevétlenül saját lelkük sebeit is begyógyítják. Csodás film szerelemről, veszteségről, barátságról, érzelmekről és önzetlenségről!

Oroszlán

Elképesztő, szívfacsaró, többször sírva fakadós film a szeretet elementáris erejéről. Saroo egy indiai kis faluban nevelkedett élete első 5 évében, ám egy kiskamasz rossz döntése miatt nyoma veszik. A világ másik felén szertő család fogadja örökbe és minden lehető jót megad neki, szíve mégis hazahúzza, szeretné újra megölelni az édesanyját és a testvéreit. Így, hogy még szülőfaluja nevét sem tudja biztosan, hosszúra nyúlik a keresgélés, de aztán a sors keze utat mutat neki. Vajon mit talál Indiában, amikor visszatér?

Szívörvény

A 2000-ben készült filmben fokozza az élményt, hogy ennyire fiatalon láthatjuk Ben Afflecket és Gwyneth Paltrow-t is, aki az utóbbi időkben furcsa dolgokkal keres pénzt a színészkedés helyett. A történetben Buddy egy, a reptéren megismert férfinek ajándékozza a repülőjegyét, az újdonsült ismerős azonban sosem ér célba, mert a gép lezuhan. A légitársaság Buddy cégét kéri fel arra, hogy kreáljon nekik egy olyan reklámfilmet, amivel visszaszerezhetik az utasok bizalmát – feltett szándéka, hogy megismerje a szerencsétlenül járt áldozatok családját, így találkozik Abbyvel, akinek férje Buddy helyett ült fel a gépre. A reklámszakembert gyötri a lelkifurdalás, mindenképp szeretné enyhíteni a család fájdalmát.

A szeretet ereje

Egy középkorú leszbikus pár, Bobbie és Bailey csodás harmóniában élik mindennapjaikat, az ír tengerparton működtetnek egy közkedvelt sörözőt. Nyugalmas és kiszámítható mindennapjaikat fenekestül felforgatja, hogy egyszer csak hozzájuk kerül Bailey tízéves unokaöccse, aki elveszítette a szüleit. A derült égből szülővé vált pár csak megbirkózik a nyakába szakadt nemes feladattal!

Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?