4, igaz történet alapján készült film, ami nagy hatással lesz rád

2022. január 15.
Vannak olyan filmek, amik így is, úgy is a képernyő elé szegeznek, aztán mikor kiderül, hogy igaz történet alapján íródtak, még inkább leesik az állad.

Bizonyára te is fel tudnál olyan filmeket sorolni, amiket rendre kedved támad újra és újra megnézni. Nos, az igaz történet alapján készült filmek garantáltan ilyenek. Most olyan remekműveket mutatunk, amelyek már az első alkalommal lenyűgöznek minket.

5 film, ami igaz történeten alapszik

Kötéltánc

Egy csodás, igaz történet alapján készült film az elszántságról, a kitartásról és az önmagunkba vetett hitről, amelyben a főszereplő azért kísérti a halált, mert ez jelenti számára az életet. A film egy különleges ember cseppet sem mindennapi történetét dolgozza fel: Philippe Petit artista-kötéltáncos, aki olyannyira nem fél semmitől, hogy eltökéli, egy kifeszített drótkötélen átsétál a New York-i Világkereskedelmi Központ két ikertornya között. Előtte azonban, amolyan bemelegítésképp a párizsi Notre Dame két tornya és Sydney méretes kikötői hídjának tartópillérei között is akcióba lép. Legizgalmasabb jeleneteinek köszönhetően ez a film a szó szoros értelmében véve lélegzetelállító!

Isten hozott Marwenben

Ezt a filmet 2018 legeredetibb mozijaként tartják számon. Nem véletlenül. Egy New York-i bárból kilépve öt ismeretlen férfi annyira összeverte Mark Hogancampet, hogy 9 napra kómába esett, és teljesen elfelejtette korábbi életét. Nem tudta, ki ő, nem tudott sem járni, sem enni és inni, vagyis mindent újra kellett tanulnia. A trauma olyan mély nyomot hagyott benne, hogy úgy érezte, képtelen lesz rajta túllépni. Lelki sebeinek gyógyításaként felépített egy makettvárost a háza kertjében, és Marwncolnak nevezte el. Mire elkészül a csak nők által lakott, náci katonák támadásának kitett miniváros, Mark élete és jövője is gyökeresen megváltozik, de nem csak azért, mert szép lassan helyére kerül egy-egy emlékszilánk a múltból.

A hazugsággyáros

Stephen Glass egy igazán tehetséges, fiatal újságíró, aki előtt minden bizonnyal fényes karrier állt. Derült égből villámcsapásként érte a hír, hogy a nagy hírű amerikai hetilap nem tart többé igényt a munkájára. Ennek hátterében az áll, hogy a főszerkesztő Stephen egyik cikkét olvasva kételkedni kezdett annak valóságtartalmában. Mindez felvetette a nagy kérdést, hogy vajon Glass korábbi anyagai igazak voltak-e? Izgalmas eseményeket követve göngyölítik fel az ügyet, és sok kényelmetlen részletről rántják le a leplet a 25 éves újságíró életéből.

127 óra

Aron Ralston egyedül kelt útra, hogy megmássza a Utah államban lévő kanyon meredek falait. Elég volt egyetlen rossz mozdulat, hogy megcsússzon és olyan szerencsétlenül essen, hogy a karja egy mélyedésbe szoruljon. A peches hegymászó 5 napot tölt ebben a testileg és lelkileg is erőt próbáló helyzetben, ahol már az élete is lepergett a szeme előtt. Kénytelen belátni, hogy senki nem fog rátalálni, ezért az egyetlen mód a menekülésre az, ha minden erejét és bátorságát összeszedve levágja a saját karját… Magára maradva, a vérveszteségtől legyengülve próbál segítséget hívni, folyamatosan feszegetve tűrőképessége és akaraterejének határait. 

Szívesen néznél igaz történetre épülő horrorfilmeket? Ilyenek is vannak!

Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?