Csaknem 150 jelentkező közül választották ki Roxie Hartot a Chicago alkotói

2022. március 14.
Megtartotta castingját Roxie Hart szerepére a Szegedi Szabadtéri Játékok. Béres Attila rendező, Silló István karmester és Barnák László, a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatója Budapesten hallgatták meg a temérdek jelentkezőt, akik a Chicago egyik női főszerepére pályáztak.

A Szabadtérin idén először színre kerülő, világsikerű musical története kíméletlen pontossággal mutatja be a folyamatot, ahogyan az igazság helyét átveszi a média által manipulált közvélemény, a megérdemelt hírnév helyét pedig a mesterségesen felépített celeblét, a 15 perc hírnév keserű tragikomédiája. Egyik főhőse Roxie Hart: egy kis táncosnő egy kétes hírű lebujban. Férje egyszerű, reggeltől estig a műhelyben robotoló autószerelő. Roxie hírnévről álmodozik, a nagy kiugrásról. Miután egy részeg éjszakán hirtelen felindulásból lelövi szeretőjét és börtönbe kerül, álma váratlanul valóra válik: a gyilkosságnak köszönhetően azonnal az újságok címlapján találja magát.

chicago-szeged-szinhaz-bemutato-foszerep

Czakó Julianna

Csaknem öt órán keresztül hallgatták meg a Chicago egyik főszerepére aspiráló hölgyeket február végén. Összesen közel 150, 18 és 40 év közötti előadó pályázott Roxie Hart szerepére, akik közül végül 30 színésznőt hívtak be a fővárosban rendezett meghallgatásra. A jelentkezők a musical dalaival és repertoárjuk egy szabadon választott darabjával adtak számot rátermettségükről. Béres Attila rendező mellett Silló István karmester és a Szegedi Nemzeti Színház és a Szabadtéri Játékok főigazgatója, Barnák László fogadta a jelölteket, és részt vett a kiválasztási folyamatban Dinyés Dániel, a Szegedi Operatagozat vezetője és zongorakísérőként Rákai András, a készülő előadás zenei vezetője is.

A drámai és komikai véna mellett komoly ének- és tánctudást igénylő szerepet augusztusban kell majd eljátszania a kiválasztottnak, mégpedig egy igazán izgalmas, a musicalhagyományokra egyedi koncepcióval ráépítő előadás részeseként. Béres Attila rendező elmondta, azt a színészt kívánták megtalálni, aki személyiségével és alakításával legegyedibb módon tudja felépíteni önmagából a karaktert. A számos jelentkező között nem volt könnyű feladata a kiválasztásban résztvevő alkotóknak. A meghallgatáson ifjú tehetségek és a hazai színházi élet elismert képviselői egyaránt megmérettették magukat.

A színvonalas mezőnyből végül Czakó Juliannára esett az alkotók választása, így a Szabadtéri Játékok felkérésére ő játszhatja el a Dóm téren Roxie szerepét. A színművész számos műfajban bizonyította már tehetségét, az elmúlt években többek közt olyan musicalek főszerepeiben láthatta a közönség, mint a My Fair Lady, a Kabaré vagy a Producerek.
Hamarosan arra is fény derül, hogy a sokoldalú előadó mellett kik lépnek majd az ország legnagyobb szabadtéri színpadára a Chicago további főszerepeiben.

Forrás: Szegedi Szabadtéri Játékok, Fotó: Éder Vera

Olvass tovább!