Augusztusban jön a harmadik 365 nap-film – Erre lehet számítani

2022. július 04.
Figyelem, a cikkünk spoilereket tartalmaz az utolsó részről, ezért csak akkor olvass tovább, ha nem zavar, hogy leleplezzük a folytatás történetét!

Aligha akadt megosztóbb film az utóbbi években a 365 napnál, hiszen romantikus színben tünteti fel a bántalmazó kapcsolatokat és a Stockholm-szindrómát. A szürke ötven árnyalata lengyel változataként emlegetett drámát ennek ellenére alig egy hét alatt 78 millió órán át streamelték a Netflixen, így hamar megdöntötte a szolgáltató nézettségi rekordjait. És bár sokan petícióban követelték, hogy töröljék a filmet a műsortárból, a Netflix úgy döntött, berendeli Blanka Lipińska további köteteinek adaptálását is – tehát két további rész leforgatását.

365 nap

A második epizód, a 365 nap: Ma 2022 áprilisában debütált a platformjukon, és (bár nem hittük, hogy ez lehetséges) a történet még az elsőnél is megosztóbbra sikeredett. Az egészséges párkapcsolatok mibenlétét teljesen figyelmen kívül hagyó film egyébként az előzőhöz hasonló cliffhangerrel zárul – vagyis a főszereplő, Laura élete ismét veszélybe került.

Azonban az alkotók most nem várnak két évet arra, hogy elárulják, mi történik a folytatásban, mivel a The Next 365 Days (A következő 365 nap) címet viselő harmadik rész augusztus 19-én érkezik a Netflixre. A Laurát és Massimót alakító Anna-Maria Sieklucka és Michele Morrone természetesen ezúttal is visszatérnek, és a Nachót életre keltő Simone Susinna feltűnésére is biztosan számíthatunk. De borítékolható, hogy újra láthatjuk Magdalena Lamparskát mint Olga és Otar Saralidze-t is Domenicóként. Ugyan a forgatókönyvről egyelőre nem nyilatkoztak a szereplők, Blanka Lipińska művei alapján azért mégis következtethetünk arra, hogyan ér véget Laura bizarr szerelmi története.

365 nap

*FIGYELEM, spoilerek következnek!*

A nő a regény szerint teherbe esik, így, ha a Netflix követi a szerző elképzeléseit, akkor a maffiafőnök felesége a vetélése után ismét várandós lesz – ám ezúttal talán már nem Massimo, hanem Nacho lesz az édesapa. Külön érdekesség, hogy a harmadik kötet fejleményeit még maguk a rajongók is erőteljesen kritizálták a szürreális fordulatok miatt. Így tehát amennyiben a filmben mindent pontosan úgy jelenítenek meg, ahogyan azt Blanka Lipińska papírra vette, akkor fel kell készülnünk arra, hogy Laura elveszti az uralmát a saját cége felett, majd örökbe fogad egy kutyust, akit Pradának nevez. Ám amikor egyre közelebb kerül Nachóhoz, Massimo a drogok rabja lesz és megöli a nő négylábú kedvencét, aztán elküldi feleségének a holttestét. Beteges? Hát….

365 nap

Ráadásul még egyszer elrabolja őt, amikor elmenekülne Nachóval. Mindezek közepette a főhősnő alkoholfüggővé válik és még egy szívátültetésre is szüksége lehet. (Laura szívproblémái egyébként megjelentek az első filmben is.) Legvégül mégis Nacho oldalán állapodik meg, összeházasodnak, és gyermekük is lesz. Nos, kíváncsian, azaz inkább megdöbbenve várjuk, pontosan milyen részleteket emelt ki a Netflix ebből a kifejezetten káros regényből – és csak remélni tudjuk, hogy azért megpróbáltak kevésbé toxikus lezárást készíteni a 365 napnak.

Fotó: Netflix/Karolina Grabowska

Erről hallottál már?