Felejtsd el a pornót – az audioerotika élvezetesebb!

2022. május 17.
Az óceán hangjainak hallgatása edzi az agyunkat, javítva az orgazmuskészséget – az audioerotika alkotója szerint.

Évtizedek óta a pornó uralja a szexről alkotott kulturális felfogásunkat. Sokáig úgy tűnt, ahhoz, hogy izgalomba jöjjünk, egészen konkrét, időnként tárgyszerű és irreális ábrázolásokat kell látnunk szexben részt vevő emberekről. Gina Gutierrez, a Dipsea audioerotika startup alapítója szerint ennek nem így kellene lennie. Ő úgy véli, a hangok és a képzelőerő kiterjesztheti szexuális látókörünket, és kielégítőbb együttlétekhez vezethet a nők számára.

A Dipsea tulajdonképp egy tartalomgyártó stúdió, amely rövid, szexi hangostörténeteket készít. De még csak sztorira sincs szükség ahhoz, hogy beinduljunk – mondja Gutierrez. Nemrégiben a TED2022 konferencia érdekes előadásában Gutierrez ezerötszáz fős közönségnek segített kapcsolatba lépni érzéki oldalával egy öt másodperces klip meghallgatásán keresztül, amelyen az óceán hullámai a tengerpartra csapódnak.

audioerotika

„Nem azok a hangok voltak, amiket gondoltatok, hogy lejátszom, ugye?” – kérdezte Gutierrez, miközben a közönség nevetett. „Lefogadom, hogy ebben a teremben minden ember valami másra számított, de ez a rövid klip azért nagyon jó példa, mert a környezetet és a körülményeket nagyon részletesen érzékelteti. A hangzás hihetetlen!” Gutierrez hangok segítségével egyfajta „tervrajzot” készít, ahol az elme kedve szerint töltheti ki a vázlatos karaktereket és cselekményeket, amelyek a hangokkal rezonálnak. Amikor fantáziálunk, Gutierrez szerint érdemes visszanyúlni az emlékezetünkbe, és egy kényelmes, érzékszervi szempontból telített környezetet elképzelni.

Annak ellenére, hogy a világ az elmúlt évszázadban előrehaladt a nemek közötti egyenlőség kérdésében, a férfiak még mindig gyakrabban jutnak orgazmushoz, mint a nők. Azonban a járvány alatt megnőtt az önkielégítés iránti érdeklődés a nők körében. Már van olyan hangalkalmazás, amely segít megismerni saját testüket, 2020-ban mintegy 160%-kal nőtt az app forgalma.

Gutierrez 2018-ban azért alapította a cégét, hogy segítsen az embereknek a fantáziájukat felhasználni kikapcsolódásra. A tartalomstúdió több száz rövid, szexi hangostörténetet ír, gyárt és terjeszt ötdolláros havi előfizetés ellenében. Az app hangalapú erotikus tartalmai abban különböznek a hagyományostól, hogy túlmutatnak a történetmesélésen, ehelyett más hatásokat használnak az intim hangulat megteremtéséhez. „Ha hallgatsz valamit, az ott van körülötted, benne vagy – írta Kristina Loring, a Dipsea audiorészlegének vezetője. – Olyan ez, mintha elmerülnél az óceánban, szemben azzal, hogy csupán az arcodba fröcskölnék a vizet.”

Az orgazmusnak számos egészségügyi előnye van minden ember számára – a szorongás csökkentésétől a kognitív egészség javításáig. A női orgazmus erősítheti a medencefenék izmait és ellensúlyozhatja a menopauza mellékhatásait.

A szexuális wellness iparág robbanásszerű növekedésre készül az elkövetkező néhány évben, de az alapítók szerint a nők élvezetével kapcsolatos megbélyegzés akadályozhatja ezt. „Nem árulás, ha arra használod a fantáziádat, hogy nagyobb örömet szerezz – mondja erről Gutierrez. – A fantázia egy biztonságos tér, és itt az ideje, hogy felszámoljuk a mítoszt, miszerint az, amiről fantáziálsz, és amit a valóságban szeretnél, az mindig ugyanaz.”

Forrás: Insider.com, Fotó: Getty Images

Olvass tovább!