Női energiák a Budapest Parkban: Дeva, OHNODY és Flanger Kids egy színpadon

2022. augusztus 27.
Szeptember 1-jén első alkalommal áll a Budapest Park színpadára az elmúlt évek egyik legígéretesebb fiatal tehetsége, ДEVA – a Mastercard támogatásával megvalósuló eseményre ráadásul két kiváló tehetségű női produkció, OHNODY és a Flanger Kids is elkíséri majd. A most debütáló videóban ДEVA, azaz Takács Dorina a női energiák fontosságán túl elkalauzol minket a producerelés rejtelmeibe is.

Szeptember első napján a Budapest Parkban a gondolatokra, érzelmekre és a melankólia szépségére koncentrálhatunk. Дeva, azaz Takács Dorina azon fiatal tehetségek közé tartozik, akinek különleges, gyakran már spirituálisnak mondható műsorára már első lemeze, a Csillag megjelenése előtt felkapta a fejét a közönség és a szakma is. Januárban elnyerte a Music Moves Europe díját a holland Eurosonic fesztiválon, ami azért is nagy szó, mert korábban egyetlen magyar női előadó sem zsebelte be ezt az elismerést. Zenéjével földöntúli tájakra kalauzol bennünket, az atmoszferikus lágy hangokat, a selymesen pulzáló basszusokat és a többszólamú mantrákat a magyar népdalok varázslatos szövegei fűszerezik.

budapest-park-дeva-ohnody-flanger-kids

A most debütáló videóinterjúban többek közt arról mesél, szerinte miben rejlik a népdalok ereje, de szó esik arról is, hogy egy kifejezetten férfiak által uralt terület, a producerelés a saját művészetében milyen szerepet tölt be, illetve hogy milyen különleges energiákat képes felszabadítani egy női kórus. A témaválasztás pedig nem véletlen: első parkos koncertjére ugyanis két kiváló női produkció is elkíséri.

„A Mastercardnál hiszünk az innovatív és autentikus gondolkodás erejében és sikerében. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy olyan női előadókat és feltörekvő tehetségeket támogathatunk, akik képesek áttörni azt a bizonyos üvegplafont és a saját erősségeikből, energiáikból építkezve tudnak hatással lenni a magyar zenei életre. Ez az a sokszínűség, aminek köszönhetően a zenében és az élet más területén is mindannyian gazdagodunk, ami mindannyiunk számára hozzáadott értékkel bír” – mondta a koncert kapcsán Mondovics Péter, a Mastercard marketingmenedzsere.

Léleksimogató zene

A különleges utazáson ДEVA-val tart majd a szintén kiváló tehetségű Hegyi Dóri, azaz OHNODY, akinek minden fellépése egy egyedi és megismételhetetlen performansz, zenéjében és színpadi megjelenésében ugyanis a legkülönfélébb művészeti ágazatok találkoznak. Idén tavasszal jelent meg második, Sietünk meghalni című nagylemeze, ami bár továbbra is szívbemarkolóan őszinte, de összességében egy kiegyensúlyozottabb képet mutat az énekes-dalszerző munkásságáról. Az estét pedig a vokális elektronikus zenét igazán különleges, néha már-már kaotikus módon tálaló fiatal duó, a Flanger Kids nyitja, akik a ’80-as évek elektronikus szintihangzását és a lo-fi grúvokat jazzes énekdallamokkal teszik egyedivé.

Ezen az estén tehát a kiváló, léleksimogató zene mellett a főszerep a női energiáké.

Promóció

Olvass tovább!