Januárban ismét lesz Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál!

2022. december 04.
2023. január 21. és 29. között ötven filmmel érkezik a fesztivál.

“Tiszteld az életet! Ne ölj! Ne vedd el mások életét és lelkét, múltját és jelenét, szabadságát és örömét, alkotását és hitét, ne pusztítsd el a környezeted!” – ez a mottója a 2023. január 21. és 29. között megrendezésre kerülő Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválnak.

januar-budapesti-nemzetkozi-dokumentumfilm-fesztival

A BIDF immáron 9. alkalommal hozza el nekünk a hazai kulturális élet rangos és közönségbarát nemzetközi filmes eseményét, és minden évben felejthetetlen élményét. 12 város közel 200 vetítésén, 50 rangos film 7 kategóriában versenyző alkotói üzenik a világnak, hogy:

“Légy felelős! Légy bátor! Légy őszinte! Légy szabad! Légy boldog!”

5 egészestés versenykategóriában várják a versenyfilmek meghívott alkotói és 100 Civil Nagykövetük Budapesten a Cinema City Mammut moziban és országszerte a hazai közönséget, akiknek csak a BIDF-en nyílik alkalmuk arra, hogy a sokszorosan díjnyertes, a valóságot a művészet erejével ötvöző filmeket láthassák. 30 nemzetközi zsűritag fog dönteni arról, hogy az Oscar-jelölt, Európa-díjas, Velence, Berlinale, Sundance fesztiválokon díjazott filmek közül melyek lesznek a BIDF nyertes alkotásai.

Olvass tovább!