Minden sztárra emlékszel, aki felbukkant a most 25 éves Szex és New Yorkban?

2023. június 07.
Idén nyáron lesz 25 éve, hogy először bemutatták Amerikában az azóta kultikussá vált Szex és New York sorozatot. Az évek során sok – akkor még teljesen ismeretlen – sztár tűnt fel a műsorban. Emlékszel rájuk?

A kezdetkor még senki sem sejtette, hogy milyen TV-történeti jelenségű sorozatot indítanak útjára a Szex és New York első részének levetítésével. Az 1998-tól 2004-ig futó műsorral kapcsolatban az egyik főszereplőt, a Charlotte Yorkot alakító Kristin Davis ezt mondta: „Az egész sorozat alatt egyik meglepetés követte a másikat. Sosem hittük volna, hogy ekkora sikere lesz a dolognak. Azt sem hittük, hogy valaha Emmy-díjat fogunk nyerni vele. Eszünkbe sem jutott, hogy akár egy film is születhet a dologból, nemhogy kettő.” 94 résszel, 7 Emmy-díjjal, két filmmel és egy új sorozatszállal később negyedszázados szülinapját ünnepli a sorozat.

Pontosan emiatt az óriási népszerűség miatt volt hatalmas lehetőség minden – akkor még kevésbé ismert – színésznek akár csak egy kis szerepet is alakítani Carrie történetében. Mutatjuk, hogy milyen sztárok fordultak meg az évek során a Szex és New York háza táján!

Vince Vaughn

Az akkor még ifjú Vince Vaughn a 3. évadban bukkan fel, amikor a szereplők Los Angelesbe utaznak. Itt ismerkedik meg Carrie a Vaughn által alakított Keithszel, aki azt mondja magáról, hogy ő Matt Damon ügynöke. Persze később kiderül, hogy szó sincs erről, csupán egy másik színész személyi asszisztense és házfelvigyázója.

Vince Vaughn karrierje kezdetén

Vince Vaughn karrierje kezdetén

Matthew McConaughey

McConaughey önmagát alakítja a sorozatban, és szintén a 3. évad kaliforniai kiruccanása során bukkan fel. A szerepe szerint érdeklődik Carrie könyvének megfilmesítése iránt, de valószínűleg nem szerzett túl jó pontokat azzal, hogy valódi Mr. Big-rajongóként jellemezte magát, aki nem értette, hogy Carrie-nek mégis mi baja van Biggel. A színész életében a sorozatbeli feltűnését követően bukkantak fel az igazán nagy szerepek.

Matthew McConaughey itt még nem volt A-listás szupersztár

Matthew McConaughey itt még nem volt A-listás szupersztár

Jennifer Coolidge

Jennifer Coolidge a sorozat 6. évadában szerepelt, abban az évben, amikor Stifler mamáját is eljátszhatta az Amerikai pitében. Coolidge egy Viktoria nevű nőt alakít, aki épp akkor megy keresztül egy szakításon, ami miatt kicsit ki van borulva, és épp egy táskaparty keretein belül igyekszik eladni pár igen meredek, általa készített kiegészítőt.

Jennifer Coolidge a táska partin

Jennifer Coolidge a táskapartin

Bobby Cannavale

Cannavale egy Adam Ball nevű karaktert alakított, aki egy volt Samantha Jones végtelen mennyiségű szexuális partnere közül. Samantha nem tudott kibékülni az orális szex végén érzett ízekkel, mondhatni rossz szájízzel távozott a légyottról, így Adamnek hamarosan szintén lépnie kellett. 

Bobby Cannavale kicsit kellemetlen szerepet kapott

Bobby Cannavale kicsit kellemetlen szerepet kapott

Bradley Cooper

Az akkor még teljesen ismeretlen Coopernek konkrétan Jake szerepe volt az első színészi kreditje. A sorozat második évadában Carrie ki van borulva egy szerinte rosszul sikerült magazinfotó miatt. Az önbizalma növelésének jót tesz, hogy aznap este Cooper karakterével összemelegednek egy bárban, de végül mégsem érnek célba a dolgok.

Bradley Cooper élete első szerepében

Bradley Cooper élete első szerepében

Forrás: people.com    Fotó: Getty Images