Ezek voltak a filmtörténelem legborzalmasabb befejezései

2023. július 21.
Biztosan veled is megesett már, hogy egy film befejezése annyira lesokkolt, hogy egyszerűen alig tudtál magadhoz térni a döbbenettől, vagy éppen a dühtől… Egy béna befejezés még egy egyébként izgalmas mozit is pillanatok alatt tönkre tud tenni – a következőkben összeválogattuk a szerintük legrosszabbakat!
Ezek voltak a filmtörténelem legborzalmasabb befejezései

Wonder Woman (2017)

Az első Wonder Woman filmben Diana belekeveredik az első világháborúba, oldalán a pilóta Steve Trevorral. Diana meg van róla győződve, hogy a háború Árész műve, hogy őt kellene kiiktatni a béke érdekében, miközben Steve folyamatosan azt próbálja megértetni vele, hogy nem így működik a dolog, nem lehet egyetlen embert vagy élőlényt megölni, hogy véget vessenek a szenvedésnek. És ezután mégis mi lesz a film vége? Kiderül, hogy igen, tényleg Árész műve volt az egész, akit Diana meg is öl, és ezzel kész a happy end, hiszen lényegében véget vet a háborúnak. Mégis mi értelme volt egész végig azt hajtogatni, hogy ez nem lehetséges, hogy nem így működik a világ?

Harry Potter és a Halál ereklyéi II. rész (2011)

Már Voldemort elporladása is elég béna volt, és az sem sokat segített, hogy az óriási csatajelenetek helyett inkább valamiféle ötlettelen illusztrációt kaptunk. A lezárás pedig fel is tette a pontot az i-re. Harry egyik percben még a háborúban harcol, aztán a következő jelenetben már az epilógusban látjuk a gyerekeivel.  Oké, de mit történt a háború után, mi lett a többi halálfalóval? Tényleg el kellene hinnünk, hogy a harc végeztével minden automatikusan helyreállt? Egyszerűen fantáziátlan volt az egész.

Távkapcs (2016)

El sem hittük, hogy Adam Sandlerék tényleg képesek voltak Bobby Ewingozni egyet… A film végén kiderült, hogy az apa halála és minden rossz, ami addig történt, valójában nem is történt meg. Csak a főhős álmodta az egészet. Nagyon-nagyon kiábrándító ez a húzás.

Star Wars IX. rész – Skywalker kora (2019)

Valószínűleg minden Star Wars-rajongó egyetért abban, hogy a kilencedik rész valami egészen borzalmasra sikerült. Már maga a film és sokkolóan rossz volt, de az a tény, hogy egy több mint 40 éve futó, 9 részes sagát ilyen üresen, és jelentéktelenül zártak le…Megbocsáthatatlan.

A tégla (2007)

A film végén nincs normális lezárás, mert mindenki egyszerűen csak meghal. Persze, bizonyos pontig ez volt a lényeg, de akkor is…

Csillagok között (2014)

Ez a film pont 45 perccel tartott tovább, mint kellett volna. Csak azért, hogy végül kiderüljön, hogy az időutazásért és minden misztériumért egy sima karóra volt a felelős. Most komolyan?

Csiszolatlan gyémánt (2019)

Szörnyű frusztráló volt nézni, ahogy a főszereplő szinte kizárólag rossz döntéseket hozott, a végén pedig egyszerűen megölik és kirabolják az üzletét. Inkább ölték meg volna a legelején, és mi is megmenekültünk volna az egy órányi folytonos idegeskedéstől.

Forrás: Buzzfeed Fotó: Imdb