Eddig sosem hallott információk derülhetnek ki Johnny Depp és Amber Heard peréről

2023. július 28.
A Netflix alkotása azt ígéri, megvizsgálja, hogyan hatott a perre a közösségi média, és milyen szerepet tölt be az igazság a modern társadalomban.
Itt az előzetese a Johnny Depp és Amber Heard peréről szóló dokumentumfilmnek

Több mint egy évvel azután, hogy lezárult Johnny Depp volt felesége, Amber Heard elleni rágalmazási ügye, a Netflix boncolgatni kezdi a pert és annak kulturális hatását Depp v. Heard című dokumentumfilmjében.

A július 27-én bemutatott előzetes szerint a film messze túlmutat a tárgyalótermen, és megvizsgálja, hogyan kapta fel az ügyet a közösségi média: bepillantást enged abba, hogyan tudósítottak szüntelenül a hírek és a social media platformok, miközben nemcsak beszámoltak a történtekről, hanem a rá irányuló hatalmas figyelem miatt hatással is voltak a tárgyalásra.

„Ez eltávolodott egy hírtől vagy egy pertől, és kulturális pillanattá változott” – hangzik el az előzetesben egy idézet.

A dokumentumfilm azt ígéri, bemutatja, hogyan vett részt a közvélemény a per lefolyásában, illetve miként kérdőjelezi meg az igazság természetét és azt, hogy az milyen szerepet játszik modern társadalmunkban.

Johnny Depp Amber Heard ellen indított rágalmazási perére 2022 tavaszán került sor, amiért Heard 2018-ban a Washington Post hasábjain “családon belüli erőszakot átélt közszereplőként” hivatkozott magára. A színésznő pedig 100 millió dollárral perelte volt férjét, amiért az ellene irányuló zaklatási kampány révén kárt tett karrierjében.

Deppnek végül 10 millió dollár kártérítést és 5 millió dollár büntetés ítéltek meg, amelyet később 5 millió dollárról 350 000 dollárra csökkentettek, Heard pedig 2 millió dolláros kártérítést kapott.

A Depp v. Heard augusztus 16-tól lesz elérhető a Netflix oldalán.

Forrás: Eonline, Fotó: Netflix