A legsokkolóbb dolgok, amik eddig napvilágra kerültek a Johnny Depp – Amber Heard perben

2022. április 26.
Minden szem, de legalábbis a bulvárújságíróké, Johnny Depp és Amber Heard új rágalmazási perére szegeződik, melyet Virginia állam bíróságán folytatnak a felek. A tét 50 millió dollár, így nem csoda, ha mindkét oldalon egyre mocskosabb dolgok derülnek ki.

Bár a virginiai bíróságon az 58 éves Johnny Depp perelte be volt feleségét, a 35 éves Amber Heardöt, a színésznő indított egy másik pert a színész ellen, melyben 100 millióra perli Deppet. Sokkoló részletek kerülnek felszínre a pár 2012-től 2016-ig tartó házasságából. 

Amikor Heard 2016-ban elindította a válópert és távolságtartási végzést kért a színész ellen, azt állította a Los Angeles-i bíróságon – lila foltokkal tarkított arccsonttal –, hogy Depp hozzávágta a telefonját nagy erővel. Emellett azt is mondta, hogy a színész érzelmileg, verbálisan és fizikailag is bántalmazta, részletesen taglalva, hogyan félemlítette és alázta meg Depp. Johnny Depp tagadta a bántalmazást, és ugyan a bíróság elrendelte a távolságtartást Heard számára, a pár órákkal később megegyezésre jutott. „A kapcsolatunk nagyon intenzív és szenvedélyes, és néha kiszámíthatatlan, de mindig összeköt minket a szerelem. Nem volt semmilyen fizikai vagy érzelmi veszély egyik részről sem” – írták közösen kiadott közleményükben akkor. 

johnny-depp-amber-heard-per

Azóta már nem így áll az ügy. Nagy-Britannia bírósága kimondta, hogy Johnny Deppet nevezhetik a bulvárlapok feleségverőnek, Amber Heard pedig a The Washington Postban írt nyílt levelet a nők bántalmazásáról és a családon belüli erőszakról, melyben ugyan nem nevezte meg konkrétan Johnny Deppet, de félreérthetetlenül rá utalgatott. Ezért is perelte be Depp rágalmazásért a színésznőt, aki viszontkeresetet nyújtott be a színész ellen kétszer akkora összegért. 

A bíróságon sokkoló vádak hangzottak el Johnny Depp ellen Amber Heard ügyvédjének szájából, például hogy letépte a színésznő ruháját, megsebesítette egy üvegpalackkal, ököllel megütötte, és azzal fenyegette, hogy megöli. Az ügyvéd még azt is állította, hogy Depp megerőszakolta a színésznőt 2015-ben egy alkoholos üveggel. 

Depp ügyvédje természetesen ugyanilyen vehemenciával tagadta a vádakat, és hazugságnak nevezte azokat. „A bizonyítékok megmutatják majd, hogy Amber Heard hamis vádjai milyen hatással voltak Depp családjára és a munkájára, amit annyira szeret” – mondta a színész ügyvédje, aki kiemelte, hogy Johnny Depp sohasem tagadta, hogy tudatmódosító szereket használt akkor is, míg kapcsolatban volt Amber Hearddel, de soha életében nem bántalmazott egyetlen nőt sem. Az ügyben számos prominens hírességet tanúnak idéztek be, köztük Elon Muskot és James Francót is, de Heard és Depp is tanúvallomást tesz. 

A rothadó holttest üzenet

Isaac Baruchhal, a szomszédjával váltott szöveges üzenetekben írta azt Depp: „remélem, hogy Amber rothadó holtteste egy Honda Civic csomagtartójában fog oszladozni.” Amikor Baruch megerősítette, hogy történt ilyen üzenetváltás, az is kiderült, hogy ez 2016-ban volt, amikor a pár válását kimondták.

A levágott ujj

Miután orvoshoz kellett fordulnia a sérült ujja miatt, Depp bevallotta, hogy hazudnia kellett az őt ellátó orvosnak azzal kapcsolatban, hogy szerezte a sérülést. „Nem akartam Ambert bajba keverni – mondta tanúvallomásában Depp. – Próbáltam a dolgokat mindenki számára a lehető legjobban megkönnyíteni. Nem akartam a nevét belekeverni.”

Depp orvosa is a tanúk padjára állt, dr. David Kipper visszaemlékezett az esetre, amikor kiment a színész házához, és megnézte az erősen vérző sérülést. Akkor arra utasították a személyzetet, hogy keressék meg az ujját, amit Depp szakácsa a konyhában talált meg. 

Korábban Nagy-Britanniában a The Sun nevű bulvárlappal folytatott perben a bíróság nem fogadta el, hogy Amber Heard lenne a felelős a színész ujjának vodkásüveggel való levágásáért. 

A cigaretta

Miután Depp beszámolt a levágott ujjáról, azt is elmondta, hogy Heard rögtön utána egy égő cigarettát dobott az arcába. 

Kölcsönös bántalmazás

Depp és Heard párterapeutája, Laurel Anderson szerint a pár kölcsönösen bántalmazta egymást. „Depp 20-30 évig képes volt kontrollálni magát, ám mindketten gyermekkori bántalmazó közegből származnak. Amber Heard pedig kiváltotta Deppből a régi reflexeket, így véleményem szerint kölcsönösen bántalmazták egymást.”

Az asszisztens

Amber Heard személyi asszisztense, Katherine James szintén a tanúk padjára állt virtuálisan, és elmondta, tapasztalt néhány nem éppen elfogadható dolgot, míg Heardnek dolgozott. Elmondta, hogy Heard egyszer az arcába köpött, amikor fizetésemelést kért, és rendszeresen kiabált vele a telefonban különösebb ok nélkül.

Az ügy folytatódik.

Forrás: Insider, The Huffington Post, Harper’s Bazaar, Washington Post Fotó: Getty Images

Olvass tovább!