Ezekben az izgalmas filmekben valójában a rosszfiúk győznek

2023. augusztus 10.
Úgy, ahogy az életben, a filmvásznon sem lehet mindennek happy end a vége. Tudják ezt jól a rendezők is, akik az alábbi filmeknél meg merték húzni a váratlant!
Ezekben az izgalmas filmekben valójában a rosszfiúk győznek

Hetedik

David Fincher zseniális és egyben hátborzongató krimijében két nyomozó munkáját követjük végig, amint egy sorozatgyilkost próbálnak megállítani. A gyilkos (akit Kevin Spacey alakít) a Bibliában megírt hét halálos bűn lajstromát követve szedi áldozatait, és ha ez nem lenne már így elég bizarr, belevisz egy gyomorfogató csavart is a játszmájába. Miután a rendőrség a férfi első öt áldozatát megtalálta, a sorozatgyilkos feladja magát – ám ez nem jelent megnyugvást, hiszen a rendőrök tudják, hogy valahol még két ismeretlen holttest vár rájuk. A film csattanóját nem szeretnénk lelőni, a lényeg annyi, hogy a Spacey által megformált John Doe elképesztően beteg módon még halálában is diadalmaskodik a nyomozók felett.

A sötét lovag

Attól a pillanattól kezdve, hogy Heath Ledger megjelenik a filmvásznon Jokerként, gyakorlatilag el is lopja a show-t Batman elől. Nolan trilógiájának a második részében Batman elveszti a csatát Jokerrel szemben, hiszen még barátját, Harvey Dentet, a kerületi ügyészt sem tudja megmenteni, aki végül átáll a gonosz oldalra. Gotham városának lakosai Batmant kövezik meg Joker és Dent bűneiért, a film végén pedig még látványosan össze is törik a segélyhívót, amellyel Batmant szokták hívni.

Holtodiglan

A Ben Affleck által játszott Nick a rendőrséghez fordul, miután nyom nélkül eltűnt a felesége, Amy (a zseniális Rosamund Pike). A nyomozás során egyre több jel utal arra, hogy hogy Nick nem is olyan ártatlan, mint először gondolták, ám a film közepén a nézők számára kiderül az igazság: Amy nem tűnt el és nem is ölte meg őt a férje, egyszerűen megjátszotta az egészet. Bár a nő lelepleződik, a film végén mégiscsak az ő javára fordulnak a dolgok

Alien: Covenant

A legtöbb korábbi Alien-filmtől eltérően ebben a moziban  nem egy xenomorph a főgonosz, hanem a korábbi részben megismert android, David, akit a filmben Michael Fassbender alakít. Kiderül, hogy valójában David a xenomorphok alkotója, és végignézzük, ahogy szépen lassan megpróbálja elpusztítani annak a hajónak a legénységét, akik felfedezték őt. És bár végül néhányuknak sikerül túlélni, a film végén kétségtelenül David lesz a győztes.

Ház az erdő mélyén

Öt barát elindul, hogy egy hátborzongató, elhagyatott kunyhóban töltsön el egy hétvégét, a házhoz érve pedig borzalmas dolgok veszik kezdetét. És bár itt is a gonosz győzedelmeskedik, a mozi különlegessége, hogy ebben valójában maguk a főszereplők segítenek neki.

Nem vénnek való vidék

Az Javier Bardem által alakított Anton Chigurgh az egyik legfélelmetesebb, legkönyörtelenebb gyilkos, akit a vásznon valaha láthattunk – még úgy is, hogy a frizurája elég viccesre is sikeredett. Miután Chigurgh végez a főszereplő feleségével és hazafelé autózik, egy másik sofőr belerohan. Ekkor egy pillanatig azt gondolhatnánk, hogy a férfi megbűnhődik a tetteiért, mi pedig fellélegezhetünk, de nem így történik. Anton túléli a balesetet, és bár lesz egy ronda nyílt törése, végül szépen komótosan elbiceg a messzeségbe.

Fotó: Imdb