16 éves tini lett Matilda, Heath Ledger lánya

2022. április 04.
Ma ünnepelné 43. születésnapját Heath Ledger, akinek lánya mindössze hároméves volt, mikor a színész meghalt. Matilda ma már igazi energiabomba és elképesztően hasonlít az édesapjára.

Heath Ledger generációjának egyik legnagyobb színésze lehetett volna, de idő előtt távozott az élők sorából: 2008-ban, 28 évesen hunyt el. A tragikus sorsú színész kislánya hároméves volt ekkor: Matilda akkoriban még nem fogta fel, hogy mi történt, az édesanyja csupán annyit mondott neki, hogy az apja az angyalok közé költözött.

Heath Ledger és Michelle Williams

Heaht Ledger és családja 2006-ban (fotó: Photonews International Inc./Getty Images)

A most már 16 éves kamaszlány azóta valószínűleg sokkal többet tud apja haláláról. A reflektorfényt azóta is kerüli, ez pedig az édesanyja, Michelle Williams döntése volt, aki nem akarja, hogy a lánya a lapokban szerepeljen. Mindig is az volt a célja, hogy Matilda Rose normális életet élhessen, annak ellenére, hogy mi történt az édesapjával.

Williams tehát csak ritkán nyilatkozik a lányáról, legutóbb 2018-ban a Vanity Fair magazinnal tett kivételt. Akkor ezt mondta:„Mindig azt mondom Matildának: az apád szeretett engem, mielőtt még bárki azt gondolta volna, hogy tehetséges vagy csinos vagyok vagy szép ruhákat adtak volna rám.”

Ettől sokkal beszédesebb azonban Heath Ledger apja, aki időről időre elmondja, mi van vele. „Matilda az apja modorát örökölte, teljesen olyan a viselkedése, mint a fiamé volt. Ugyanolyan energiabomba, ráadásul, ahogy Heath, ő is nagyon rossz alvó volt kiskorában. Elképesztően pozitív a kisugárzása, és ezt nem csak elfogultságból mondom” – nyilatkozta Kim Ledger, valamint arról is beszélt, hogy Michelle Williams milyen jó embert nevelt az unokájából.

Michelle Williams és lánya

Matildáról nagyon ritkán készül fotó. Ezt a felvételt akkor lőtték róla, amikor 11 éves volt (fotó: NCP/Star Max/FilmMagic)

„Michelle csodálatos édesanya. Mindig is ápolta Heath emlékét. Matilda folyamatosan érdeklődik az apjáról, mindent tudni akar róla. Azt gondolom, hogy ez még intenzívebb lesz, amikor teljesen felnő” – mondta a nagypapa.

Matildát az édesanyja óvása miatt nehéz lencsevégre kapni, de néha azért sikerül. 14 évesen egyébként már túlnőtte az anyukáját. Williams 2020-ban adott életet második gyermekének, akinek Thomas Kail színházi szakember az apja.

És ezt olvastad?