5 film, ami nagyon csúnyán megbukott 2023-ben

2023. december 25.
Sokat vártak ezektől a filmektől, de a legtöbb még a készítés költségét sem termelte ki.
Harrison Ford a premieren

A következő listán kicsit kielemezzük azokat az alkotásokat, amelyeknek nagyobb volt a füstje, mint a lángja. A közönség és a készítők is sokat vártak ezektől a filmektől, a kasszasiker azonban ezúttal elmaradt, sőt. 

1. Flash – A Villám

A Flash los angelesi premierje

Ezra Miller a Flash Los Angeles-i premierjén

A DC minden idők legjobb szuperhősfilmjének kiáltotta ki az idén megjelent Flasht, azonban az előzetes számításoktól eltérően a nézőket egyáltalán nem vonzotta be a mozikba. Lehet, hogy a főszereplő Ezra Miller botrányai rontották az esélyeket, az is lehet, hogy a trailer nem jött be az embereknek, de az biztos, hogy a várt nyereség elmaradt: a film nagyjából 200 millió dolláros veszteséggel járt, tehát még a készítési költségeket sem fedezte a bevétel. 

2. Indiana Jones és a sors tárcsája

Az Indiana Jones 5. részének premierje

Az Indiana Jones 5. részének premierje

Bár úgy tűnt, hogy sokan várják Harrison Ford visszatérését, mégsem ültek be annyian a mozikba az új Indiana Jones-filmre, mint azt a készítők várták. Már az első pár hétben látszott, hogy nem lesz kasszasiker, és bár azóta nőtt a nézettség, mégsem érte el azt a szintet, amit megjósoltak neki a szakértők. 

3. A Hangya és a Darázs: Kvantumánia

A Hangya és a Darázs római premierje

A Hangya és a Darázs római premierje

A Galaxis őrzőin kívül idén gyakorlatilag elátkozták a szuperhősfilmeket. A legtöbbnek hatalmas bevételt jósoltak, de az előzetes számítások töredékét sem érték el. Így van ez A Hangya és a Darázs esetében is. Mivel a készítők azt gondolták, hogy ez lesz a sorozat legnagyobb durranása, kétszer annyi pénzt tettek bele, aminek a fele sem térült meg utólag. 

4. Shazam! Az Istenek haragja

A Shazam! szereplői a premieren

A Shazam! szereplői a premieren

Ahogy az előzőnél írtuk, a természetfeletti erővel rendelkező emberekről szóló filmek többsége idén nagyot bukott, ebbe pedig a Shazam! 2. része is beletartozik. Igaz, ebben az esetben nem is vártak sokat a film készítői, előre leszögezték, hogy nem érdekli őket, ha nem lesz magas a profit, hiszen a DC új menedzsmentje még csak most kezd belerázódni a projektekbe. Nos, még ezeket a várakozásokat is alulmúlta a bevétel, az első héten mindössze 30 millió dollárt hozott világszerte, ami egy szuperhősfilmtől negatív rekord.

5. Renfield

Nicholas Hault és Nicolas Cage a Renfield premierjén

Nicholas Hault és Nicolas Cage a Renfield premierjén

A Nicolas Cage és Nicholas Hoult főszereplésével készült Renfield már az előzetes alapján sem lett a szakértők kedvence, amelyek már előre bukást ítéltek a filmnek. Akik olvasnak kritikát, azok már inkább el sem mentek el a moziba, de a vámpírfilmek szerelmesei is kétkedve nyitották ki a pénztárcájukat. A Pápa ördögűzője, ami egyébként nagyot ment a filmszínházakban, éppen ezen a napon jelent meg, és a Renfielddel ellentétben ott megvolt a kívánt bevétel.

A TOP10 legnagyobb bukás listáján ott van még az Elemi című mesefilm, a Dungeons & Dragons, a Konstrukció, az Air – Harc a legendáért! és a Szövetség

Fotó: Getty Images