„Én otthon nem beszélek, legfeljebb bólogatok!” – 79 éves lett Harrison Ford

2021. július 13.
Harrison Ford két válás után vette feleségül a nála 23 évvel fiatalabb Calista Flockhartot, akivel már 20 éve együtt vannak.

Mielőtt a ma 79 éves Harrison Ford és a 23 évvel fiatalabb Calista Flockhart 2010. június 15-én összekötötték volna az életüket, az amerikai színész már túl volt két házasságon. A séfként dolgozó Mary Marquardt 1964 és 1979 között volt a felesége, 1983 és 2004 között pedig a forgatókönyvíró Melissa Mathisonnal alkotott egy párt. Első és második házasságából is született két-két gyereke, harmadik feleségét pedig már úgy ismerte meg, hogy volt egy örökbe fogadott kisfia, Liam. 

Harrison Ford és Calista Flockhart

Nem beszél, csak bólogat

Calista Flockharttal a 2001-es Golden Globe-díjátadón ismerkedtek meg, akkori feleségétől csak 2004-ben vált el hivatalosan. Szakításukat a mai napig Hollywood egyik legköltségesebb válásaként tartják számon. Hiába érintette Fordot anyagilag fájdalmasan a különválás, a harmadik feleségével 20 éve tartó kapcsolata a jelek szerint minden veszteségért kárpótolja.

Bár két zátonyra futott házasság is van a háta mögött, több újságíró is faggatta Fordot arról, hogy szerinte mi a harmonikus párkapcsolat titka. A színész – aki az elmúlt évtizedekben valószínűleg megtanulta a leckét – a Parade magazin riporterének így foglalta össze nevetve a tapasztalatát: „Én otthon nem beszélek, legfeljebb bólogatok!” 

A Ford-Flockhart páros a Los Angeles-i villájuk és a Wyomingban található farmja között ingázik, és mindig repülővel kel útra. A járművet maga Harrison Ford vezeti, akinek egy korábbi repülőbaleset után sem ment el a kedve a légi közlekedéstől, hiába könyörgött neki a felesége, hogy hagyjon fel a repkedéssel. 

Egy igazán „rendes” férj

A születésnapos színész arról is többször beszélt, hogy nem szereti a rendetlenséget, ezért nemcsak arra ügyel otthon, hogy minél kevesebbet beszéljen, hanem arra is, hogy elpakoljon maga után, és ha valami elromlik, azt mielőbb megjavítsa vagy megjavíttassa. 

A ház körüli munkák nem okoznak neki fejtörést, és asztalosként sem teljesít rosszul. Ha valamit mégsem tud ő helyrehozni, és szakembert kell hívni, szívesen csatlakozik a munkásokhoz, és ha másban nem is veszik hasznát, szórakoztatja őket, miközben szerelnek.

Az Indiana Jones főhőse is örökbe fogadta Calista kisfiát, vele is igyekszik minél több minőségi időt együtt tölteni. Mivel előző házasságaiból már született 4 gyereke, és fiai időközben 4 unokával is megajándékozták, a gyerekek nyelvén is ért. Latba vetve, hogy nem szólal meg feleslegen, rendet tart maga körül, és még a gyerekekkel is szívesen foglalatoskodik, jó eséllyel pályázhatna az ideális férj címére!

Harrison Ford és Calista Flockhart

Calistánál betelt a pohár

Néha azért náluk is megesik, hogy viharfelhők gyülekeznek a fejük felett, de az esetleges problémákat sikerül megoldani. Az egyik leglátványosabb összezördülésükre épp az ötödik házassági évfordulójukon került sor: az Alley McBeal-sorozatból ismert színésznő kamaszkorú fiával együtt faképnél hagyta Harrison Fordot. 

A bulvárlapok akkor arról számoltak be, hogy a színészpár hangosan összezördült. A szomszédok, akik végignézték a jelenetet, arra számítottak, hogy meghitt ünnepléssel tölti a család ezt a napot, helyette látványos veszekedést láthattak.

A bombát nagy valószínűséggel az robbantotta, hogy bár Flockhart nyomatékosan megkérte férjét, hogy hagyjon fel a repüléssel, a színész hajthatatlannak bizonyult. Alig várta, hogy egészségi állapota lehetővé tegye, hogy mielőbb visszaülhessen a pilótaszékbe. Úgy tűnik, végül Calista megenyhült, és férjével azóta is a fellegekben járnak, ám mikor Ford repülni indul, lélegzetét visszatartva várja, hogy újra földet érjen.

Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?