Ezra Miller Hollywood egyik legfényesebb csillaga lehetett volna, de már csak a botrányairól híres

2022. augusztus 29.
A színész karrierje kifejezetten ígéretesen kezdődött a szórakoztatóiparban, ám az utóbbi időben már nem a tehetségét taglalják a lapok, hanem az őt ért igencsak súlyos vádakat.

Ezra Miller számára minden adott volt ahhoz, hogy világsztár legyen: a magát nem binárisként meghatározó színész tehetsége megkérdőjelezhetetlen, ráadásul amellett sem mehetünk el szó nélkül, hogy az arcvonásai kifejezetten egyedivé, különlegessé teszik őt. Már a karrierje kezdetén olyan alkotásokban bizonyíthatott, mint az Egy különc srác feljegyzései című film vagy a Kaliforgia sorozat, és hamar két természetfeletti univerzum is magába szippantotta. Ő kapta meg a Legendás állatok és megfigyelésük-filmsorozat Credence-ének szerepét és a DC is ráosztotta Barry Allen, vagyis a The Flash karakterét.

Ezra Miller

Ám a fényesen csillogó szakmai sikerek mögött valójában sötét magánélet lapul, ugyanis Ezra nevét évek óta egyre botrányosabb eseményekkel kötik össze a médiában – éppen ezért könnyen előfordulhat, hogy Hollywood hamarosan hátat is fordít neki. Nos, azt kell mondanunk, a filmiparnak van oka a kételkedésre, hiszen a színészt egyre súlyosabb vádakkal illetik – ezek közül gyűjtöttük össze a legnagyobb port kavaró eseményeket.

2011. június

Amikor 2011 júniusában a Stephen Chbosky azonos című regénye alapján készült Egy különc srác feljegyzései című filmet forgatta, Ezrát az autója féklámpájának hibája miatt megállították az úton, rágyújtott az ellenőrzés során, a rendőrök pedig marihuánaszagot éreztek a kocsijából kiáradni, majd találtak is nála 20 gramm kannabiszt – de a vádakat később ejtették.

2020. április

2020 áprilisában futótűzként terjedt egy rövid videó az interneten, amelyen egy izlandi bárban fojtogatni kezdenek egy nőt, majd a földre lökik – és a „források” szerint Ezra Miller volt az a bizonyos személy, aki erőszakosan lépett fel az áldozat ellen. A pletykák arról szólnak, hogy a kamerán is rögzített pillanatok előtt a színész összetűzésbe keveredett egy csapat „túlságosan rámenős” rajongóval.

2022. március–május

Alig két évvel később, 2022 márciusában garázdaság és zaklatás gyanújával tartóztatták le Ezrát a Hawaii államában található Hilo településen egy bárban. A helyi rendőrség beszámolója alapján a színész ocsmányságokat kiabált, jelenetet rendezett, elvette mások kezéből a mikfront és rátámadt egy dartsot játszó férfira is.

Ugyanebben a hónapban ketten is azt mondták, hogy Ezra berontott a hálószobájukba, és megfenyegette őket. Mindketten ideiglenes távoltartási végzést kaptak a színésszel szemben. Ám egy vádalku részeként ejtették ellene a zaklatás vétségét, és egy, a fenti ügyhöz nem kapcsolódó közlekedési bírságát is.

Pár héttel később azonban ismét letartóztatták, ezúttal testi sértés gyanújával – a beszámolók szerint elhajított egy széket, ami eltalálta egy nő fejét. Ezt az állítást egy, a 911-es segélyvonalra befutó hívás is megerősíti.

Ezra Miller a Met-gálán 2019-ben

Ezra Miller a Met-gálán 2019-ben

2022. június

2022 júniusában egy 18 éves lány, Tokata Iron Eyes szülei jelentették fel Ezrát, akik azt mesélték, hogy a színész közel férkőzött az akkor még kiskorú gyermekükhöz. A benyújtott jogi dokumentumok alapján Tokata 12 évesen találkozott először az akkor 23 éves Ezrával, és hamar barátokká váltak. A szülők azt mondják, Ezra befolyására Tokata nem bináris transzneműként azonosítja magát, és a Gibson becenevet használja. A színész feltehetőleg alkohollal és drogokkal látta el őt, mielőtt nagykorúvá vált volna, és a vádak alapján Ezrát teszik felelőssé azért is, hogy Tokatát kirúgták a magániskolájából.

A szülők azt állítják, hogy 2022 januárjában ellátogattak Miller vermonti otthonába, hogy lássák a gyereküket, akin zúzódásokat fedeztek fel és nem volt nála jogosítvány, bankkártya vagy autókulcs. „Ezra erőszakot, megfélemlítést, erőszakkal való fenyegetést, félelmet, paranoiát, téveszméket és kábítószereket használ, hogy uralkodjon egy fiatal kamaszon” – nyilatkozták. A bíróság távoltartási végzést rendelt el Tokata és családja védelme érdekében, aki azonban a közösségi oldalán arról beszélt, hogy Ezra csak átsegítette őt egy barátja halálán, az apja viszont transzfóbiás és a szülei házában érzelmi és pszichológiai manipuláció hatása alatt állt.

Szintén júniusban egy anyuka és 12 éves gyermeke ideiglenes zaklatásmegelőzési határozatot kapott Ezra ellen, amikor azzal vádolták a színészt, hogy fegyverrel fenyegette őket és helytelenül viselkedett a gyerekkel, aki hozzá hasonlóan nem binárisként azonosítja magát. A fiatalkorú személy a vallomásában azt mesélte, félt Ezra közelében, aki ordibált az anyjával.

A Rolling Stone magazin ekkoriban arról is beszámolt, hogy Ezra vendégül lát egy 25 éves anyát és három gyermekét (akik 1-5 évesek) a vermonti farmján. A források alapján a kiskorúak felügyelet nélkül élnek ott, „nem biztonságos környezetben” és szabadon hozzáférhettek akár a színész fegyveréhez is, de az anya azt mondja, Ezra segített neki megszökni a bántalmazó exétől és vigyáz rájuk. Sőt, az anya családon belüli bántalmazási és apasági pert is indított a gyerekek apja ellen.

Még ebben a hónapban nyilvánosság elé állt egy Nadia nevű nő is, akit Berlinben zaklatott Ezra 2022 februárjában, amikor meglátogatta őt a lakásában. A nő azt mesélte, amikor rászólt a színészre, hogy bent ne dohányozzon, Ezra ordibálni kezdett vele, és erőszakos lett, sértegette.

2022. augusztus

A legfrissebb hírek már arról szólnak, hogy Ezra Miller paranoiássá vált, azt képzeli, hogy az FBI követi őt, ezért golyóálló mellényben és legalább egy fegyverrel lép ki az utcára. Mindezek mellett augusztus 8-án betöréssel vádolták meg egy május elsején történt incidens kapcsán, amikor is feltehetőleg több üvegnyi alkoholt lopott el egy éppen üresen álló lakásból. Ezra augusztus 15-én hivatalos közleményben válaszolt minderre, amelyben kiemelte, hogy egy intenzív krízisen ment keresztül a közelmúltban. „Már tisztában vagyok vele, hogy komplex mentális egészségügyi problémákkal küzdök és megkezdtem a kezelésüket” – hangsúlyozta, továbbá elnézést kért riasztó és felkavar viselkedéséért.

„Elkötelezett vagyok az iránt, hogy visszatérjek életem egészséges, biztonságos és eredményes szakaszába, és ehhez megteszem a szükséges lépéseket is.”

Forrás: Complex, Elite Daily Fotó: Getty Images

Ezekről a botrányokról hallottál már?