Májusban érkezik Dua Lipa harmadik nagylemeze

2024. április 15.
A pop koronázatlan királynője, Dua Lipa kész a Future Nostalgiát leváltani a trónról, ugyanis érkezőben a harmadik nagylemez Radical Optimism címmel. Az album május 3-án jelenik meg, és 11 dalt tartalmaz, köztük van a Houdini és a nemrégiben megjelent single, a Training Season is.
Májusban érkezik Dua Lipa harmadik nagylemeze

A Dua önfelfedezése által ihletett Radical Optimism című lemez egy olyan anyag, amelyben értelmet nyer a tiszta öröm és boldogság megélése azokban a helyzetekben is, amelyeket korábban lehetetlennek tűnt elfogadnunk. A nehéz búcsúink és sebezhető kezdeteink, amelyek korábban azzal fenyegetőztek, hogy összetörik a lelkünket, mérföldkövekké válnak, amint az optimizmust választjuk, és méltósággal haladunk át a káoszon.

Az énekesnő szülővárosa, London energiájával átitatott albumban testet ölt a 90-es évek britpopjának nyers, őszinte, magabiztos és szabad mivolta. A Radical Optimism álomszerű popvilágba repíti hallgatóját, amely csakúgy dúskál majd a zeneiségben: szövegileg kíméletlen, hangzása felszabadító.

„Pár évvel ezelőtt egy barátom megismertetett a radikális optimizmus kifejezéssel. Ez egy olyan fogalom, ami visszhangra talált bennem, és egyre kíváncsibb lettem, ahogy elkezdtem játszani vele, és beemelni az életembe” – mesélte Dua. „Megdöbbentett az ötlet, hogy kecsesen is keresztülmehetsz a káoszon, és az érzés, hogy bármilyen vihart átvészelhetsz. Ezzel egy időben azon kaptam magam, hogy teljesen beleástam magam a pszichedélia, a trip hop és a britpop zenetörténetébe. Ez a korszak mindig is annyira magabiztosan optimistának tűnt számomra, és ez a típusú őszinteség és hozzáállás egy olyan érzés, amit belevittem a stúdiófelvételekbe.”

Az új projekt során a szupersztár olyan fő munkatársakkal dolgozott együtt, mint Caroline Ailinnal (a New Rules társszerzője), Danny L. Harle-lal (Skrillex, PinkPantheress és Charli XCX társszerzője), Tobias Jesso Jr.-ral (Adele, Harry Styles és Miley Cyrus társszerzője is) és Kevin Parkerrel (azaz a Tame Impala alapítójával).

A hónap elején Dua a Training Season előadásával nyitotta meg a BRIT Awards díjátadót, majd átvette a 7. BRIT-díjat a legjobb popelőadás kategóriában. Idén megnyitotta a GRAMMY-gálát is, ahol a Training Season, a Dance The Night és a Houdini egyvelegét adta elő.

Dua a közelmúltban lett az első női előadó, akinek négy dala egyenként több mint kétmilliárd streamet ért el a Spotify-on (One Kiss, Don’t Start Now, New Rules és Levitating).

Íme a Radical Optimism dallistája:

1.         End Of An Era

2.         Houdini

3.         Training Season

4.         These Walls

5.         Whatcha Doing

6.         French Exit

7.         Illusion

8.         Falling Forever

9.         Anything For Love

10.       Maria

11.       Happy For You

Fotó: Getty Images