GirlPower a Szigeten: világhírű női előadókkal erősít a 2024-es Sziget Fesztivál

2024. augusztus 01.
Kylie Minogue, Janelle Monáe és Halsey is ott lesz a 2024-es Sziget Fesztiválon, bebizonyítva, hogy már a tehetséges női előadók uralják a színpadot.
A Sziget idén egy egész tematikus zónát szentel a fesztiválon a jövő társadalmi kérdéseinek

Hamarosan kezdődik a 2024-es Sziget Fesztivál, ahol bőven láthatunk majd tehetséges és karizmatikus női előadókat a nagyszínpadon. Mi most kedvcsinálóként összegyűjtöttük három kedvencünket, akik miatt egészen biztos érdemes ellátogatni idén az Óbudai-szigetre.

Kylie

Elsőre talán sokaknak nem is esik le, hogy a „Kylie” név a legendás Kylie Minogue-ot takarja, aki augusztus 7-én lép fel a Sziget nagyszínpadán. Az ausztrál énekesnő több mint 80 millió lemezt adott el világszerte, és 2 Grammy-díjat is begyűjtött már – nem véletlenül szokták „a pop hercegnőjeként” emlegetni. A melbourne-i születésű sztár karrierje egy ausztrál szappanoperával (Neighbours) indult, a zenei karrierje pedig az 1980-as évek végén kezdődött el. A ’90-es évekre Kylie Minogue már igazi szupersztárnak számított Ausztráliában és az Egyesült Királyságban is: világhírű slágerei közé tartozik az I Should Be So Lucky, a The Loco-Motion, a Can’t Get You Out of My Head és az Especially for You is. Az 56 éves, de még mindig kirobbanó formában lévő énekesnő ikonikus dalai egészen biztosan megrengetik majd az egész Szigetet.

Halsey

Feltörekvő énekesként Ashley Frangipane, azaz Halsey még saját maga publikálta a dalait, ma már 19 milliós Instagram-rajongótáborával és több mint 50 milliárd globális streammel igazi világsztárnak számít. Első kislemezét már leszerződtetett előadóként adta ki 2014-ben, amelynek köszönhetően énekesi karrierje villámgyorsan beindult: a The Kooksszal, majd az Imagine Dragonsszel turnézott együtt, és 2015-ben megjelent a debütáló nagylemeze, a Badlands. Manic című albuma még szélesebb elismerést és még nagyobb sikert hozott számára: ez volt az első album 2020-ban, amelyet platina minősítéssel jutalmaztak az Egyesült Államokban, és számos más országban is elérte a platina minősítést. A bipoláris zavarral élő énekesnő igazi határfeszegető kreatív, aki más művészetekben, például az irodalomban is kipróbálta már magát. A 2024-es Sziget Fesztiválon csütörtökön láthatjuk majd elektrikus, átütő erejű koncertjét.

Janelle Monáe

Janelle Monáe igazi multitalentum: New York Times bestseller szerző, divatikon, színész és persze énekesnő. Egyedi zenei világa és éteri hangja azonnal meghódította a világot, delejes vizuális világú, gyakran egészen provokatív klipjei pedig szintén hozzájárultak hírnevéhez. A 2018-ban nagy kritikai sikert aratott, az év albumának járó Grammy-díjra is jelölt Dirty Computer albuma után Monáe nemrégiben kiadta The Age of Pleasure című albumát 2023 júniusában, amivel újabb izgalmas oldalát mutatta meg a sztár. A számos társadalmi ügyben szót emelő (például az öngyilkosság megelőzéséért is harcoló) Janelle Monáe élettársa egyébként már 2015 óta Tessa Thompson, akit a Bosszúálló-filmek Valkűrjeként is ismerhetünk. Janelle Monáe augusztus 11-én, vasárnap ad majd elő a 2024-es Sziget Fesztivál nagyszínpadán.

Fotó: Sziget