Mindjárt itt a halloween: borzongasd az idegeidet a legújabb horrorfilmekkel

2024. október 01.
Közeleg a halloween! Mi mással lehetne jobban felkészülni a borzongató hangulatra, mint egy pazar horrorfilmmel?
legjobb új horrorfilmek halloween szeplőtlen
  • Két horrorfilm, a Handling the Undead és a Ragyogj TV, Ragyogj is nagyon jó kritikákat kapott a Sundance Filmfesztiválon.
  • A Sydney Sweeney főszereplésével készült Szeplőtlen is rákerült a listánkra.
  • Ezek a legjobb új horrorfilmek, amikkel hangolódhatsz halloweenra.

Arra vágyunk, hogy valami megdobogtassa a szívünket? Hát akkor nézzünk egy ütős horrorfilmet, ami a szívbajt hozza ránk! Minden ízlésnek hoztunk valamit az ijesztő pszichológiai thrillerektől kezdve – amik a nézőket a székhez szegezik – egészen a tábortűz melletti rémtörténetekig. Íme, a legjobb új horrorfilmek, amiket érdemes felírni a bakancslistánkra, elvégre közeleg a halloween!

A legjobb új horrorfilmek:

1. Őskori horror

Főszereplők: Kit Young, Chuku Modu és Iola Evans

Ez a 45 000 évvel ezelőtt játszódó horror egy ősemberközösség történetét követi nyomon, akik új otthont keresnek a zord, barátságtalan tundrán. A pusztaságból a menedéket ígérő hegyek felé tartanak, de amikor leszáll az éj, a csoportra félelmetes ellenség feni a fogát, erre pedig az ijesztő hangok is figyelmeztetik őket.

2. Szeplőtlen

Főszereplők: Sydney Sweeney, Simona Tabasco, Álvaro Morte és Benedetta Porcaroli

Ez a dermesztő horrorfilm, a Szeplőtlen egy jámbor amerikai apácáról szól, aki egy távoli kolostorba kerül a festői olasz vidéken. Cecilia meleg fogadtatásban részesül, ám a kezdeti öröm gyorsan rémálomba torkollik, ahogy egyre világosabbá válik, hogy új otthona baljós titkokat és rettenetes borzalmakat rejt magában.

3. Ördögi különkiadás

Főszereplők: David Dastmalchian, Laura Gordon, Ian Bliss, Fayssal Bazzi, Ingrid Torelli, Rhys Auteri, Georgina Haig és Josh Quong Tart

Jack Delroy a nézettség növelésével küszködő Night Owls, a ’70-es évek késő esti műsorának arca. Úgy gondolja, hogy talán egy halloweeni epizód segít majd bevonzani a közönséget, ezért meghív egy lányt (Torelli), aki azt állítja, hogy megszállta őt a Sátán. Az ominózus estét mutatja be ez a dokumentarista elemekkel apelláló film, miközben vévigköveti, hogy mi történik a kamera előtt és mögött.

4. Exhuma

Főszereplők: Choi Min-shik, Kim Go-eun, Lee Do-hyun és Yoo Hae-jin

Az Exhuma egy izgalmas természetfeletti utazás a koreai sámánizmus gyakorlataiba. Amikor egy gazdag család újszülött gyermekén eluralkodik egy titokzatos betegség, felbérelnek egy neves sámánt (Kim), aki szerint a szálak a család egyik ősének elrejtett sírjához vezetnek vissza. Exhumálni akarják a halottat, nem tudván, hogy a nyughelye egy évszázadok óta bezárt gonosz erőt rejt magában.

5. Az első ómen

Főszereplők: Nell Tiger Free, Tawkeef Barhom, Sonia Braga, Ralph Ineson és Bill Nighy

Az Ómen-franchise hatodik része egy előzménytörténet, amelyben egy fiatal amerikai nőt Rómába küldenek, hogy az egyház szolgálatának szentelje életét. Csakhogy találkozik a sötét erőkkel, megkérdőjelezi a saját hitét, és egy félelmetes összeesküvésre is fényt derít, aminek célja a megtestesült gonosz világra hozatala.

6. Abigail

Főszereplők: Melissa Barrera, Dan Stevens, Kevin Durand, Kathryn Newton, Angus Cloud, William Catlett, Alisha Weir és Giancarlo Esposito

Az Abigail egy ijesztően vicces mese egy csapat bűnözőről, akik elrabolják egy alvilági figura tizenkét éves lányát (Weir). Az elhagyatott kastélyban tartózkodó túszejtők azonban elkezdenek sorra eltűnni, és egyre nagyobb rémületükre rájönnek, hogy be vannak zárva, ráadásul egy nem éppen átlagos gyerekkel. Úgy tűnik, hogy búcsút mondhatnak az 50 millió dolláros váltságdíjnak…

7. Humane

Főszereplők: Jay Baruchel, Emily Hampshire, Peter Gallagher, Enrico Colantoni

Egy globális ökológiai összeomlás arra kényszerítette a világ vezetőit, hogy szélsőséges intézkedéseket tegyenek a Föld népességének csökkentése érdekében. Egy nemrég nyugdíjba vonult apa vacsorára hívta felnőtt gyermekeit, hogy bejelentse szándékát, miszerint jelentkezni akar az ország új eutanáziaprogramjába. A terve borzasztóan balul sül el, a feszültség fellángol és kitör a káosz.

8. Ragyogj TV, ragyogj

Főszereplők: Justice Smith, Brigette Lundy-Paine, Danielle Deadwyler, Phoebe Bridgers, Helena Howard, Fred Durst, Amber Benson és Conner O’Malley

A Sundance Filmfesztivál egyik nagy slágerében a tinédzser Owen éppen próbálja átvészelni a külvárosi életet, amikor az egyik osztálytársa mutat neki egy titokzatos, késő esti tévéműsort: látomás egy természetfeletti világról, ami valahol a sajátjuk alatt rejtőzik. A televízió sápadt fényében Owen valóságérzékelése meginog.

9. In a Violent Nature

Főszereplők: Ry Barrett, Andrea Pavlovic, Cameron Love, Reece Presley, Liam Leone, Charlotte Creaghan, Lea Rose Sebastianis, Sam Roulston, Alexander Oliver és Lauren Taylor

Ez a brutális, gyomorforgató film egy élőhalott sorozatgyilkost követ egy fenyőerdőben, méghozzá az ő szemszögén keresztül. A bosszúálló szellem, Johnny rothadó holtteste feltámad és módszeresen lemészárol pár szerencsétlen tinédzserkorú tolvajt. Csak akkor érdemes megnézni, ha tényleg bírjuk a véres jeleneteket, ugyanis a képsorokat látva több néző is rosszul lett a moziban.

10. Handling the Undead

Főszereplők: Renate Reinsve, Bjørn Sundquist, Bente Børsum, Anders Danielsen Lie, Bahar Pars és Inesa Dauksta

Szintén a Sundance Filmfesztivál egyik nagy dobása, a zseniális kritikákat kapó norvég zombihorror egy forró nyári napon játszódik Oslóban, ahol felélednek a halottak. Három család próbálja megfejteni, hogy miért támadtak fel a szeretteik. Végre egy igazán jól sikerült adaptáció: a Handling the Undead ugyanis John Ajvide Lindqvist 2005-ben megjelent Élőhalottak! címmel kiadott regényén alapul.

Forrás: marieclaire.com, Fotó: IMDB