Itt a Holnap meghalok című új magyar misztikus horrorfilm első előzetese

2024. június 01.
Kurta Niké, Meyer Lili, Kerekes Márton, Baki Dániel és Makranczi Zalán főszereplésével szeptember 19-én érkezik a magyar mozikba a Holnap meghalok című új magyar misztikus horrorfilm. Cibulya Nikol rendező játékfilmes bemutatkozása egy terhes nő kálváriájáról szól, aki úgy érzi, hogy a következő nap meghal. A filmnek most elkészült az első előzetese.
Itt a Holnap meghalok című új magyar misztikus horrorfilm első előzetese

A terhes Irma az erdő közepén található nyaralójukba vonul vissza. A lányt furcsa gondolatok szállják meg: úgy érzi, hogy másnap meghal. Az időpont egybeesik édesanyja halálának dátumával – ő is a 34. születésnapján hunyt el. Irma nem szeretne egyedül maradni a közelgő évfordulón, ezért elhívja magához a féltestvérét és a legjobb barátnőjét. Ám egyre több megmagyarázhatatlan esemény követi egymást, s már nem is tűnik annyira lázálomnak, hogy Irmának valami baja fog esni.

A Holnap meghalok Cibulya Nikol első játékfilmje. A forgatókönyvíró-rendező a Mária Terézia szül című rövidfilmjével 2024-ben elnyerte a magyar filmkritikusok díját. A Holnap meghalok független filmként, közvetlen állami támogatás nélkül készült a Vertigo Média gyártásában, amely a legjobb műfaji hagyományokat követő horrortörténet, producerei Kárpáti György és Berta Balázs.

A filmnek most elkészült az első előzetese, amit a Robbit Creative készített és itt tekinthető meg:

A film kapcsán a rendező így nyilatkozott: „Egészen hihetetlennek éreztem, amikor a Vertigo elvállalta a filmem finanszírozását és gyártását, hiszen itthon egy ritkán előforduló műfajjal kerestem meg őket, ami egyben egy személyes, női sztori is – nem csak a főhős nő, de az életét befolyásoló legfontosabb kapcsolatok is. A csodálatos stábból és színészgárdából pedig szeretném megemlíteni a főszereplőnket, Kurta Nikét, aki elképesztően sokoldalú alakításával igazán komplexé formálta a karaktert. De mindenki mást is fel tudnék sorolni: Meyer Lili, Kerekes Marci, Baki Dani, Makranczi Zalán, Wrochna Fanni és Hárshegyi Ilma – mind olyan emberek voltak, akik nélkül ezek a karakterek nem keltek volna életre. Független filmet pedig természetesen lehetetlen egy rendkívüli stáb nélkül forgatni, akikről remélem, majd egy következő, hosszabb bekezdésben fogok tudni áradozni.”

„Nagyon izgalmas volt a közös utazás Nikollal. Körömrágós forgatókönyvet írt, és abban is mindvégig egyetértettünk, hogy a történet műfaja maradjon meg horrorfilmnek, és így elérhesse a széles közönséget is. A Holnap meghalok mindeközben az a fajta misztikus horrorfilm, amiben a műfaji elemek mellett a történetnek mélysége is van, s üzenetet fogalmaz meg a nőkről a mai társadalomban, az anyaságról, a családról és a gyerekvállalás félelmeiről is” – mondta Kárpáti György producer.

A Holnap meghalok főbb szerepeit Kurta Niké, Meyer Lili, Kerekes Márton, Baki Dániel, Makranczi Zalán játsszák. A film operatőre Kiszler Dániel, vágója Bonta Luca, zeneszerzője Sperling Andor. A film szeptember 19-én kerül országszerte a mozikba, forgalmazója a Vertigo Média.

Fotó: Vertigo Média/Tihanyi Anna