Microcheating – megcsalásnak számít?

2018. szeptember 14.
A maximális hűség és az arcátlan megcsalás között feszülő görbén valahol középtájt trónol az internet korának egyik nagy mételye: a mikromegcsalás. Az online flörtlehetőségek akkora kísértést jelentenek, hogy szinte senki nem marad érintetlen.

A microcheating néven futó jelenség az év egyik legakutabb kettős – szerelmi és bizalmi – párkapcsolati problémájává nőtte ki magát, amellyel előbb vagy utóbb mindenki találkozik valamilyen formában. Olyan bizalomrengető és a közösségi média korában csúcsra járatott jelenség ez, amelyen a pszichológia már most sok fogást talált. Cikkek ezrei, a párkapcsolati béke jegyében javasolt emojifelhasználási útmutatók és mikromegcsalás-kiszűrő online tesztek sokasága járja körül a témát milliméterről milliméterre.

Fotó: Profimédia – Red Dot

Bár maga a jelenség sok éve él és virágzik, a virtuális lavinát dr. Melanie Schilling pszichológus, a HUffington Post ausztrál kiadásának adott nyilatkozata indította el, aki meseszépen öntötte szavakba a microcheating jelentését: „olyan, látszólag apró kis cselekmények sorozataként lehet leírni, amelynek során érzelmileg vagy fizikailag valaki másra helyezzük át a fókuszt a partnerünk helyett.” Jelenleg a modern párkapcsolatok egyik akut problémája, és az ártatlan, békebeli flörtökkel ellentétben komoly rizikófaktort jelent.

Mi számít webalapú hűtlenségnek? Mi az 5 tipikus mikromegcsalás?

Keresd a folytatást az októberi Marie Claire-ben!