A becézgetés megerősítheti a párkapcsolatodat

2018. december 11.
Vannak, akik száz becenevet aggatnak a másikra, de olyanok is, akik ki nem állhatják a negédes becézgetést. Egy friss kutatás szerint mégis érdemes lehet kutyusnak meg cicának szólítani szerelmünket.


Fotó: Unsplash.com

Kutyus, cica, nyuszi, bogárka, szívem, bébi – néhány a sokak által használt, mások által pedig mélyen megvetett szerelmes becenevek közül. Egy online felmérés keretében 1026 felnőttet kérdeztek párkapcsolati szokásaikról és kapcsolatuk minőségéről, és kiderült, hogy a fentiekhez hasonló beceneveket használó párok alapvetően elégedettebbek is kapcsolatukkal. Az amerikai kísérleti személyek 16, míg az európaiak 9 százalékkal érzik boldogabbnak szerelmüket.

A kutatók szerint ennek az lehet az oka, hogy az ilyen becenevek fokozzák az intimitás érzését a partnerek között, ami fokozza az érzelmi összeköttetés intenzitását is. A saját szeretetnyelv bensőséges viszonyra utal, annak jelölője lehet, hogy a pár tagjai kényelemben és biztonságban érzik magukat egymás mellett. A 20 és 71 éves válaszadók olyan személyek közül kerültek ki, akiknek volt már legalább 1 hónapig tartó kapcsolata, 49 százalákuk európai, 51 százalék pedig amerikai volt.

Independent