A becézgetés megerősítheti a párkapcsolatodat

2018. december 11. |

Vannak, akik száz becenevet aggatnak a másikra, de olyanok is, akik ki nem állhatják a negédes becézgetést. Egy friss kutatás szerint mégis érdemes lehet kutyusnak meg cicának szólítani szerelmünket.


Fotó: Unsplash.com

Kutyus, cica, nyuszi, bogárka, szívem, bébi – néhány a sokak által használt, mások által pedig mélyen megvetett szerelmes becenevek közül. Egy online felmérés keretében 1026 felnőttet kérdeztek párkapcsolati szokásaikról és kapcsolatuk minőségéről, és kiderült, hogy a fentiekhez hasonló beceneveket használó párok alapvetően elégedettebbek is kapcsolatukkal. Az amerikai kísérleti személyek 16, míg az európaiak 9 százalékkal érzik boldogabbnak szerelmüket.

A kutatók szerint ennek az lehet az oka, hogy az ilyen becenevek fokozzák az intimitás érzését a partnerek között, ami fokozza az érzelmi összeköttetés intenzitását is. A saját szeretetnyelv bensőséges viszonyra utal, annak jelölője lehet, hogy a pár tagjai kényelemben és biztonságban érzik magukat egymás mellett. A 20 és 71 éves válaszadók olyan személyek közül kerültek ki, akiknek volt már legalább 1 hónapig tartó kapcsolata, 49 százalákuk európai, 51 százalék pedig amerikai volt.

Independent

Szólj hozzá te is!

Még több Lélek

Az elvált szülők gyermekeivel mi legyen karantén idején? elvált

Az elvált szülők gyermekeivel mi legyen karantén idején?