Miért randizunk mindig a rossz férfival?

2019. július 08.
Sok nőt frusztrál, hogy újra és újra a rossz férfiba futnak bele párkeresés közben. Hasznos lehet felismerni, mi alapján választjuk ki mindig azt az embert, aki alkalmatlan a hosszú távú kapcsolatra.

Mikor nagy reményekkel vágunk bele egy újabb randisorozatba a tökéletesnek látszó férfival, rendkívül lehangoló és frusztráló, mikor ráébredünk, hogy ismét melléfogtunk, most sem lesz kapcsolat a találkozgatásból. Mi alapján válsztunk mindig rosszul? Melyek a leggyakoribb pontok, ahol melléfoghatunk?

Fizikai vonzerő
Bár gyakran tagadjuk, de a fizikai vonzerő igenis fontos, sokkal szívesebben randevúzunk jóképű, sármos férfiakkal. Szívesen társítunk a vonzó külsőhöz vonzó belső tulajdonságokat és sokkal gazdagabb élettapasztalatot képzeletünkben, pedig a tudományos kutatások szerint, ha hosszú távú kapcsolatot szeretnénk, hasznosabb és eredményesebb, ha nem ragaszkodunk a jóképűséghez. Több tanulmány is alátámasztotta, hogy a férfias, átlagosnál vonzóbb urak sokkal inkább hajlamosak a hűtlenségre, illetve a velük való kapcsolat gyakrabban végződik válással.


Egy szexi hang

A nők imádják a mély, lágy, szexi hangot. A bársonyos bariton hang magasabb tesztoszteronszint eredménye, így nem csoda, hogy vonzóbb a nők számára. A vonzó hang és a vonzó külső ráadásul gyakran együtt jár. A zengő hangú férfiakat egyből jóképűbbnek, karizmatikusabbnak találják a nők, ami nem meglepő annak ismeretében, hogy a kutatások szerint szimmetrikusabb arccal rendelkeznek. A szimmetria pedig az egyik legfontosabb tényező abban, kit találunk szemet gyönyörködtetőnek.
A kutatások szerint azért szeretik a nők jobban az ércesen zengő hangot, mert szórakoztató személyiséget társítanak hozzá. Ám a rajongásnak megvan a hátulütője. A szexi hanggal rendelkező férfiak sokkal több partnerről számoltak be, a hűség nem az erősségük, és a hosszú távú kapcsolatokban sem megbízhatók. Ráadásul ez egy növekvő spriál: nem csak a hangfekvés hajlamosít a hűtlenségre. Minél több kalandja volt valakinek, annál valószínűbb, hogy gyakran váltogatja partnereit a későbbiekben is.

Foglalt férfiak
Meglepő módon a nők gyakran vonzódnak azokhoz a férfiakhoz, akik kapcsolatban élnek. Ennek hátterében az a jelenség áll, hogy egy házas vagy élettársi kapcsolatban élő férfi már bizonyította, hogy képes az elköteleződésre, törődésre. A legvonzóbbnak azok a férfiak bizonyultak a többi nő számára a kutatások szerint, akiknek csak barátnője van, de nem házasodtak még össze. Ám nem a legjobb ötlet lecsapni valakit másnak a kezéről. Ha a férfi kifelé kacsingat aktuális kapcsolatából, ugyanezt megteszi akkor is, ha velünk él éppen.
Megfigyelték, hogy azok a nők, akik saját maguk is nagyobb szexuális tapasztalattal rendelkeznek, sokkal kisebb eséllyel kezdenek érdeklődni foglalt férfiak iránt. Ennek az oka az, hogy ők nagyobb önbizalommal és magasabb önértékeléssel rendelkeztek.

Randizz a megfelelővel

Ha csupán futó kalandot, rövid távú kapcsolatot keresünk, egy jóképű férfi szexi hanggal tökéletes partner. Ám ha hosszú távon gondolkozunk, hasznos, ha más tulajdonságok alapján választunk férfit magunk mellé. A kutatások szerint a hosszú kapcsolat titka a közös érdeklődési kör, a tisztelet a másik ember iránt és az őszinteség. Ha két ember csupán a fizikai vonzalom miatt van együtt, jó eséllyel kihűl a kapcsolatuk az első fellángolás elmúltával.

Forrás: Psychology Today
Fotó: Unsplash