Érdemes megnézni a randipartner profilját

2019. július 12.
Számos érv szól amellett, hogy nézzünk rá az aktuális randipartnerünk közösségi oldalaira, mielőtt találkoznánk. Ám legalább ennyit fel tudunk sorakoztatni ellene is. A szakértők most megmondják, melyik nyom többet a latba!

Mielőtt elmennénk randizni egy frissen megismert emberrel, nehéz leküzdeni a késztetést, hogy megnézzük minden lehetséges közösségi oldalát, Instagramtól a Facebookig. De lehet, hogy nincs is értelme hadakozni ellene, és jobban járunk, ha vetünk egy pillantást a profiljaira?

Tényleg az, akinek mondja magát?
Biztonsági okokból bölcs dolog ellenőrizni a frissen megismert partner profiljait. Ha nem ismerjük a barátait, családtagjait a való életben, az sem ördögtől való, ha a Google-ben is próbálunk a nevét beírva információkhoz jutni. “Mellette szól, hogy több információnk lesz arról, kivel randizunk. Ha megnézzük a közösségi oldalakon, megláthatjuk, igazat állított-e korábban magáról” – mondja Sameera Sullivan párkapcsolati szakértő.


Segítheti a beszélgetést
A közösségi oldalakról megtudhatunk olyan alapvető információkat, mint például hol dolgozik. Ezek segíthetnek elindítani a beszélgetést az első randin. “Egyáltalán nem baj, ha kutakodunk kicsit az első randi előtt. Ám ne vigyük túlzásba, szorítkozzunk a legegyszerűbbekre. Ha már mindent kiderítünk előre, oda lehet az első benyomás varázsa” – figyelmeztet a párkapcsolati szakértő.

A kutakodás visszaüthet
“A legtöbb ember túl messzire megy. Találnak különböző képeket és videókat. Túl sok információt megtudnak előre” – mondja Sullivan. Ha előre megtudjuk azokat a dolgokat valakiről, amiknek szépen lassan kellene kibontakoznia a randi során, nem lesz varázsa a találkozónak. Ráadásul egészen fura szituációkat szülhet, ha tettetnünk kell, hogy nem tudjuk a válaszokat, illetve olyan kérdéseket kell feltennünk, melyekre már kikutattuk a választ a közösségi oldalakon.

Téves információk
Ha vakrandira megyünk, vagy ha nincsenek profilképek az illető oldalain, könnyen előfordulhat, hogy rossz személy adatlapjait nézegetjük, így téves információkat gyűjtünk be. Ráadásul a közösségi oldalakon gyakran nem fűznek a képek, videók mellé magyarázatot az emberek, mikor feltöltik azokat, így könnyen félreértéseket szülhet, ha magunkban gyártunk elméleteket a fotókat böngészgetve.
Az is könnyen vihet tévútra, ha az interneten kutakodva próbáljuk kideríteni valakinek a kapcsolati státuszát. Lehet, hogy nem frissíti túl gyakran az adatlapját, nem tesz fel aktuális információkat . “Annak kiderítésére, kapcsolatban van-e a randipartnerünk vagy sem, még mindig az a legtisztább és legegyszerűbb módja, ha egyenesen megkérdezzük” – mondja a párkapcsolati szakértő.

Nincs mit szégyellni
Ha véletlenül kiderül, vagy bevalljuk, hogy végeztünk egy kis online kutakodást a randi előtt, akkor sincs ok az aggodalomra. A közösségi oldalak megnézése teljesen bevett gyakorlat, ha bevallja valaki, ha nem, így nincs okunk a szégyenkezésre. “Természetes igény, hogy minél többet akarunk tudni arról, akivel találkozunk. Egyrészt a saját magunk biztonsága érdekében, másrészt mert felkeltette az érdeklődésünket a személy, hiszen ezért randevúzunk vele” – mondja Sullivan. Ha úgy érezzük, kialakulóban van a kötődés, a bizalom, és szárba szökken a románc, úgyis parkolópályára kerül azonnal az internet és a közösségi oldalak.

Forrás: Insider
Fotó: Unsplash