Celeni 2018. tavaszi-nyári kollekció

2018. március 20.
Cselényi Eszter gyerekkora óta rajong a grafikusművészért, hiszen az általa illusztrált könyveken nőtt fel, valamint gyerekszobája falát is Reich Károly poszterei díszítették.

Reich Károly Magyarország egyik leghíresebb grafikusa és illusztrátora volt az 1970-es években. Leghíresebb munkái közé tartoznak a gyerek mesekönyvek és poszterek illusztrációi, melyek realista stílusuk miatt nagyon könnyen felismerhetőek.

A Celeni célja, hogy a 2018-as tavaszi-nyári kollekción keresztül a mai generáció is megismerje a Reich Károly által illusztrált könyvek játékos, szerethető, kicsit retro világát, ezáltal is életben tartva az alkotásokat, hogy az új generáció gyermekei is lássák.
A hírek karakterek, mint a hal, róka és nyuszi megjelennek a ruhák részleteiben, színvilágában, anyagválasztásában, valamint a Kármán Orsival együttműködésben készített ékszereken is.

A domináns színek a narancs, púder, babakék, élénk óceán kék és a piros, mind szemben állnak egymással, frissességet és játékosságot adva a kollekciónak, ami a Celeni nő életéhez is jól passzol.

Kattints a képre a galériáért!

30 fotó megtekintése

Hol:celeni.hu