Modern tradíció pliszékkel

2019. február 13.
A gyönyörű pliszírozott kollekció darabjaival arra a kérdésre keresi a választ a fiatal tervező, hogyan adhatjuk tovább értékeinket a következő generáció számára.

A pliszírozás reneszánszát éli: nemrég Anne Hathaway viselt egy látványos Givenchy-szoknyát, de az idei tavasz legmeghatározóbb trendjei között is ott van. Simon Alíz neve ismerős lehet, ugyanis írtunk már róla a tavalyi év legígéretesebb divattervezőit bemutató cikkünkben. Most gyönyörű kapszulakollekcióját mutatja be ez a fotósorozat. A Pleat on line kollekció inspirációja a hagyomány és a modernitás kapcsolatából ered.

„A kiindulópont az volt, hogy a tradicionális elemeket miként tudom átemelni a mai, kortárs divat felfogásába. Ezért mindenképpen élénk színekkel társítottam a pliszírozás hagyományos technikájával létrejött ruhákat. Illetve ezt az eleganciát kisebb mértékben fel is akartam borítani és az ellentéteket összemosni. A téma személyes kötődésű, ugyanis egy hagyatékból merítettem az ötletet, illetve a széki népviseletből inspirálódtam a különböző részletek kapcsán. Számomra fontos a múltból való inspiráció, így tudjuk fenntartani ezeket az értékeket, és továbbadni a következő generáció számára” – meséli Alíz.

Kattints a galériára a kollekció gyönyörű darabjaiért!

15 fotó megtekintése

Fotó: Kecskés Márton

Styling, smink és ruhák: Simon Aliz

Modell: Klara @ Roster Management