AGNESKOVACS 2019. tavaszi-nyári kollekció

2019. április 04.
Négy éve indult el az AGNESKOVACS márka története, amelyet az ikonikus Pons kollekció bemutatása jelzett. Azóta számos egyedi táska és kiegészítő született meg és került ki a műhelyből. Az idei kollekcióval a márka visszatér gyökereihez az állandóság jegyében.

Az AGNESKOVACS új táskakollekciója, a Blanche által visszavonul a természetbe és felfedezőutat indít a magasba törő hegyek ormaira az inspiráció nyomában. A fenséget sugárzó hegyek minden kultúrában a csodálat tárgyai voltak, és máig ihletői az emberi alkotásoknak, az építészettől a költészetig. Ősi szimbólumai az állandóságnak és a stabilitásnak, kifejezik azt az örökérvényűséget, amelynek megteremtése kezdetek óta az AGNESKOVACS célja.

Ez az időtlenség és nőies határozottság jellemzi az Blanche kollekció táskáit is, amelyek különlegessége kúp alakú formában és az anyagváltásban rejlik. Két különböző felület találkozik: a strukturált, préselt marhabőrre, homogén felület terül rá felidézve a hegycsúcsot beborító hósapkát. Innen ered a kollekció neve is; a Blanche az örökösen hófedte Mont Blanc-ra utal, amelyet “La Dame Blanche”-nak, vagyis Fehér Hölgynek is hívnak. A hegycsúcs lenyűgöző, fehér szépsége felidézi a mértéktartóan sikkes francia nő alakját, akit mindenki meg akar hódítani. Az AGNESKOVACS nő szintén ezt képviseli; a túlzásoktól mentes, mégis izgalmas eleganciát.

17 fotó megtekintése

AGNESKOVACS 2019. tavaszi-nyári kollekció

Fotó megosztása:

A Blanche kollekcióra jellemző anyagváltás által hangsúlyossá válik a táskák térbeli felépítése. Az alapot képző bőr és a ráterülő felső réteg együtt hajol a táska belseje felé, ezáltal kialakítva a táskák nyitódását. Az egymásra építkező és egymást erősítő rétegek struktúrája ismét az architekturális gondolkodás eredménye; az építészeti inspirációk jelentős szerepet kaptak a tervezés során. A feszes formákat az új, csomózott vállpántok frissítik fel kiemelve a kollekcióra jellemző szofisztikált nőiességet.

Az AGNESKOVACS Blanche táskái fekete, pezsgő, illetve – limitált darabszámban – napsárga árnyalatban lesznek elérhetőek.

29 fotó megtekintése

AGNESKOVACS 2019. tavaszi-nyári kollekció

Fotó megosztása:

Kampányfotók: Oleg Borisuk
Styling: Kiss Márk
Modell: Esti Laura / Visage/
Smink: Nemes Kinga
Haj: Zomborka Miska