ÉMÉ 2019. nyári kollekció

2019. július 09.
Az Another Step kollekció egy új korszakot indít a márka életében.

„2018 nyarán elhatároztuk, hogy alapjaiban megváltoztatjuk márkánkat és az éves két kollekció tervezést elhagyva évenkénti egy kollekcióval fogunk megjelenni. Ennek okai, többek közt, hogy megmutassuk, lehet úgy tervezni és vásárolni a ruhatárakba, amik hosszútávon kielégítik viselőjük igényeit, ezzel is erősítve a tudatos vásárlást és a slow fashion elveit, mert az általunk készített ruháknak lelke és esztétikai értéke újra és újra megdobogtatja viselője szívét.”– mondja az ÉMÉ csapata.

Többek között ezért is inspirálta a márka új, SS/AW’19 -es kollekcióját Yves Saint Laurent. Az ő újító szemlélete tervezői érzékisége és a nőkhöz fűződő gondolatisága alapjaiban változtatta meg a divat világát, ami nem csak inspiráló, de ösztönző erővel is bír a márka számára.

A kollekció színeit Marrakesh káprázatos színvilágából ragadta ki az ÉMÉ. A ruhákon visszaközön ahogy a természet pasztell árnyalatai, a fűszerek meleg illatos és élettel teli tónusai találkoznak. Ezek a tónusok az egyedi kézzel rajzolt printekben erőteljesebb szerepet is kapnak. De a ruhadarabok mellett a finom sálakon és kendőkön is megjelennek. Mindemelett a fekete szín is nagy hangsúlyt kapott a kollekcióban, amellyel az eleganciát szerette volna előtérbe helyezni a márka és megtartani azt az esszenciát, ami már egyet jelent az YSL márkával, miszerint: “ …hangsúlyoz, rajzol, stilizál. A nő fekete ruhában ceruzavonás…” illetve “YSL feketéje az erőteljes, egyszerű fekete, mely körbeöleli az alakot anélkül, hogy megszorítaná, karcsúbbnak és sudárabbnak mutatja.”

5 fotó megtekintése

A csillogás sem maradhat ki az új kollekcióból, amit az anyagok felületén kívül még plusz applikációkkal, flitterekkel és rátétekkel hangsúlyoz tovább az ÉMÉ. Mindemellett az anyagok választásánál előtérbe kerülnek a lágyesésű, könnyed finom selymek, muszlinok, elasztikus tüllök, melyek a mozdulatok által kelnek életre, ezekkel is utalva arra, hogy az a ruha amely egy mozdulatot vagy gesztust tükröz, az indít igazán útjára egy ruhát.