Alma Vetlényi 2020. tavaszi–nyári kollekció

2020. március 12.
A Metuselah elnevezésű kollekciót az idő múlásának állandósága és tudatos megélése inspirálta:
 Alma ruhadarabjai a természet, valamint az ember földi múlandóságára reflektálnak.

Felhívják a figyelmet az élővilág védelmével kapcsolatos egyéni felelősségvállalás fontosságára. Ahogyan a Föld, úgy a nő is személyes történetével szépül, a nőiesség megőrzése a kor előrehaladtával épp oly szükséges folyamat, mint Földünk megőrzése.

A kollekció ezt a változást, és benne rejlő lehetőségeket képezi le öltözékek formájában. A darabok sziluettjei organikusan alakulnak a női testen, rendhagyó tervezői megoldásokkal, szabászati hulladék keletkezése nélkül. A natúr és visszafogott színvilág a természettel való azonosulást jelképezi. Az alapanyagok 100%-ban selyem, pamut valamint len anyagok, melyek nagyrésze OEKO-TEX minősítéssel büszkélkedhet.

Alma Vetlényi világa hosszútávú elköteleződésre invitálja a nőket. A fenntartható és etikus divat vonalát kortárs tervezőként Magyarországon és nemzetközi szinten egyaránt évről évre innovatív megoldásokkal képviseli. A ruhadarabok művészeti, konceptuális, elméleti és esztétikai dimenziójukon túl, előállításuk körülményeit tekintve is minőségi értékeket hordoznak.

Belső világunk kitárására ösztönöznek a darabjai, amelyek a nyers eleganciát testesítik meg az érzékeny, modern városi nőn. Így adva számára önbizalmat, biztonságot, határozottságot a mindennapokban. A hagyományok és az innovatív technológiák ötvözésével harmóniát teremt a múlt és a jövő értékei között.

A tervező kezdetektől fogva lokálisan dolgozik a ruhák kivitelezésén. Zero waste szabászati eljárással készülnek a darabjai, amelyekhez kizárólag természetes, valamint OEKO-TEX tanúsítvánnyal rendelkező alapanyagokat használ. A márka számára fontos a társadalmi felelősségvállalás a különböző kampányokon és együttműködéseken keresztül, amelyeket bármelyik nő bátran tud képviselni ruhadarabjaival.

26 fotó megtekintése

 

Showroom: 1065, Budapest, Izabella utca 45.
Időpontfogalás: sales@almavetlenyi.com / Tel: +36702330706
Web/Facebook/Instagram

Fotó: Albert Alianna
Modellek: Luca – Sparkling Models és Maomi Neven du Mont
Smink: Vetlényi Alma
Cipő: Vagabond Shoemakers és Eifert Kata